0
Fudbal

DIRK NOVICKI: Malo sam izgubljen, na Eurobasketu moram mnogo bolje

Objavljeno: 15.08.15 u 18:51

Najbolji igrač nemačke reprezentacije, protivnika Srbije u grupi predstojećeg Eurobasketa, izjavio je da će domaća publika Nemačkoj biti velika pomoć u tom delu takmičenja.

– Čuo sam da su sve ulaznice već odavno rasporodate. Trebaće nam podrška navijača, moraju da nas nose jer imamo izrazito tešku grupu u kojoj smo sa Španijom, Italijom, Srbijom, Turskom. To je zaista teška grupa. Nadam se da ćemo proći, da ćemo se plasirati u drugu fazu u Francuskoj, a onda ćemo videti – rekao je Novicki u Zagrebu posle meča sa Hrvatskom u kojem je Nemačka poražena sa 74:72.

– Oni su vrlo dobra ekipa, dobro popunjena na svim pozicijama. Imaju nekoliko odličnih šutera. Zapravo, ponosan sam na svoju ekipu. Borili smo se, došli u priliku da pobedimo pred njihovim navijačima. Mislim da je to bio vrlo dobar prvi test za nas. Igraćemo opet u nedelju, kad očekujem da ćemo biti malo bolji – najavio je Novicki.

Krilni centar Dalas Maveriksa i nemačke reprezentacije je u tom duelu odigrao 24 minuta, postigao 11 poena i uhvatio šest lopti. 

– Nismo želeli da odigram mnogo više od 20 minuta. Ovo mi je bila prva utakmica od aprila. Dobro je što sam osetio loptu i upoznao se sa ekipom. Napravio sam neke greške, moraću da budem precizniji. Bio sam malo izgubljen. Imamo još šest utakmica za popravke. Nadam se da ću do početka septembra biti precizniji na oba kraja terena. Imamo dosta mladih igrača, sve je prilično novo, ali mislim da ćemo biti spremni – poručio je Dirk Novicki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter