0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSTAVLJEN PLAVŠIĆ: U Spartaku je nosio dvojku na dresu, a u Zvezdi… (FOTO)

Objavljeno: 11.08.15 u 13:54

Ugovor sa crveno-belima potpisao je Srđan Plavšić, doskorašnji hitronogi vezista Spartaka iz Subotice. Plavšića je predstavio sportski direktor Crvene zvezde, Blažo Raosavljević.

– Danas predstavljamo Srđana Plavšića, novog igrača FK Crvena zvezda. Plavšić je rođen 1995. godine. Proveo je dve sezone u Čelarevu odakle je otišao u Spartak iz Subotice. Radi se o veznom igraču, jako hitrom i brzom, i to je profil igrača koji nama nedostaje. On je reprezentativac, odnosno član reprezentacije koja je postala svetski prvak, ali zbog povrede nije učestvovao na prvenstvu – rekao je Raosavljević.

Omaleni vezista je, nakon pregovora koji su trajali dugo, napokon stigao u željeni klub.

– Velika mi je čast što sam danas ovde. Crvena zvezda je za mene najveći klub, i želja mi je bila velika da dođem. Drago mi je što su pregovori napokon završeni i što potpisujem ugovor. Daću sve od sebe da ispunim očekivanja. Nadam se da ću, ako sve bude u redu sa papirima, debitovati jako brzo, i jedva čekam da istrčim na teren – poručio je Plavšić, koji je potom pojasnio i gde najviše voli da igra.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

– Igram sve pozicije u veznom redu. Najviše volim polušpica ili krilo, uglavnom, ofanzivnije. Svakako da će mi puno pomoći i to što poznajem igrače iz mlade reprezentacije. Dobar sam i sa Rajkom, Grujom, Vukašinom, Lukom, da nekog ne izostavim. Čast mi je što sam došao ovde i oni će mi puno pomoći da se prilagodim – rekao je Plavšić, koji će nositi dres sa brojem 17.

Sportski direktor Crvene zvezde rekao je da ovim transferom prelazni rok za Crvenu zvezdu nije završen, i da će biti još odlazaka i dolazaka.

– Što se tiče Donalda, sada je u pitanju samo papirologija, nema više nikakvih prepreka. Ubrzo će i on potpisati, i u pitanju je pozajmica za ovu sezonu. Do Nove Godine ako odigra 60% utakmica i bude sve u redu, aktiviraćemo ugovor na dve godine. Vukan Savićević je otišao u Bratislavu na preglede, ako bude sve kako treba, preći će u Slovan – rekao je Raosavljević.

Zanimljivo je da je Srđan Plavšić odabrao da u Crvenoj zvezdi nosi dres sa brojem 17, a pre njega taj broj je bio u vlasništvu igrača koji je danas potpisao ugovor sa jednim hrvatskim prvoligašem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter