0
Evrokupovi

LUDNICA U TBILISIJU: Čarolija Mesija, uporna Sevilja, devet golova i prvi trofej Barseloni (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.15 u 23:34

U „preludoj“ utakmici finala Superkupa Evrope odigranoj u Tbilisiju Barselona je posle produžetka savladala Sevilju sa 5:4 (3:1).

Nema govora, ovo je bila jedna od najluđih utakmica u istoriji evropskog fudbala. Najbolji tim Evrope Barselona i osvajač Lige Evrope Sevilja borili su se za prvi trofej u novoj sezoni i publici u prestonici Gruzije su priredili spektakl. Evrogolove, neverovatan „kam-bek“ i čak devet golova u mreži. Ali, krenimo redom.

Sevilja je povela već u 3. minutu. Banega je izveo slobodan udarac i na fantastičan način je matirao Ter Štegena. Ipak, samo četiri minuta kasnije uzvratila je Barsa, to jest Mesi i na isti način iz „slobodnjaka“ poravnao na 1:1. Samo devet minuta kasnije „čarobnjak“ u kopačkama je dobio novu šansu iz prekida i Katalonci su poveli sa 2:1. Bila je to čarolija magičnog Lionela Mesija.

Barsa je i posle vođstva nastavila da napada. Ređale su se šanse pred golom Beta, ali Suarez, Rakitić i Mesi nisu bili precizni. Ipak, u 44. minutu Rafinja je iskoristio asitenciju Suareza i šampion Evrope je na poluvreme otišao sa ogromnih 3:1.

FOTO: FC Barcelona/Twitter
FOTO: FC Barcelona/Twitter

Kada je u 52. minutu Suarez pogodio za 4:1 svi su trofej Superkupa predali Barseloni. Svi, osim fudbalera Sevilje. Već u 57. minutu Rejes je smanjio na 4:2. U 72. minutu Matije je oborio jednog napadača Sevilje, a sudija Kolum je pokazao na penal. Precizan sa „bele tačke“ bio je Gameiro. Neverovatno izjednačenje 4:4 u 81. minutu doneo je debitantskim golom za tim iz Andaluzije Konopljanka. Usledili su produžeci.

Posle mirnih 15 minuta usledio je „pakao“. Pogotovo u poslednjih pet minuta. U 115. minutu Pedro je iskoristio dodavanje Mesija i Barselona je povela sa 5:4. U poslednjim sekundama meča Sevilja je imala stopostotnu šansu da izjednači, ali je Rami sa tri metra promašio prazan gol. Sreća je pogledala Katalonce i Barselona je stigla do prvog od mogućih šest trofeja u sezoni.

(Izvor: RuTube)

 

  [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BARSELONA – SEVILJA 4:4 (3:1) posle produžetka: 5:4

Strelci:

Mesi 7, 16, Rafinja 44, Suarez 52, Pedro 115 – Banega 3, Rejes 57, Gamerio 72 penal, Konopljanka 81

BARSELONA: Ter Štegen – Alveš, Pike, Maskerano (Pedro), Matje – Buskets, Inijesta (Roberto), Rakitić – Rafinja (Bartra), Mesi, Suarez.
SEVILJA: Beto- Koke, Rami, Krikovjak, Tremulinas – Banega, Kron-Deli, Ibora (Mariano) – Vitolo, Gameiro (Imobile), Rejes (Konopljanka).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter