0
Domaći fudbal

ISHOD SASTANKA U LJUTICE BOGDANA: Crvena zvezda raspisuje prevremene izbore!

Objavljeno: 04.08.15 u 22:12

Sastanak na stadionu ‘Rajko Mitić’, od kojeg su navijači Crvene zvezde očekivali mnogo, završen je tako što su najavljeni prevremeni izbori u klubu, a vodeća garnitura zadržala je svoje pozicije, uprkos jasno izraženoj želji navijača da odu iz kluba.

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda pokrenuo je danas proceduru za prevremene izbore u klubu, koji će biti raspisani 15. septembra.

Na sastanku je bio prisutan i Nebojša Čović, čovek koji je prema rečima Dejana Anđusa pokušao da izvede puč na aktuelno rukovodstvo, ali od njegovog angažovanja u fudbalskom klubu još uvek nema ništa. Aktuelno rukovodstvo ostaje na čelu kluba do daljnjeg, a izbori će biti veoma uskoro.

Saopštenje Crvene zvezde posle večerašnjeg sastanka prenosimo u celosti.

– Analizirajući nezadovoljavajuću igru i rezultate tima na početku sezone kao i jasno izraženo nezadovoljstvo navijača i Uprave takvim stanjem, UO FK CZ konstatovao je sledeće:

1. Uprava kluba obezbedila je sve najvažnije uslove za nesmetan rad prvog tima (vrhunski trener, najbolji uslovi za pripreme, obezbeđenje pojačanja u skladu sa ocenom stručnog štaba, premije igračima itd). I pored teške materijalne situacije i ogromnih izdataka za podmirenje dugova nasleđenih iz mnogih ranijih godina (dug umanjen za oko 10 miliona evra), Uprava je obezbedila sredstva kojim će se do kraja godine redovno podmirivati sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Ipak, očekivani sportski rezultati na početku sezone su izostali.

2. UO je razmotrio i stav predstavnika navijača da su pored sportskih rezultata nezadovoljni radom Uprave, i pored toga, zajednički je ocenjeno da dosadašnji sportski rezultati nisu zadovoljavajući i da ne prate planove Kluba. Na osnovu izveštaja šefa stručnog štaba Miodraga Božovića kao i analize razloga slabijih rezultata na početku sezone (povrede, nespremnost pridošlica, rani početak takmičenja itd) nije prihvaćena njegova ponuđena ostavka.

Umesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisutnih na sednici, UO izražava čvrstu podršku i poverenje šefu stručnog štaba u njegovom daljem radu i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva.

3. Razmatrajući nezadovoljstvo navijača i njihovu ocenu da rad i rezultati Uprave nisu zadovoljavajući, a u želji da se obezbedi nužna podrška navijača timu u borbi za ostvarivanje planiranih rezultata i za osvajanje titule u narednom periodu kao i da se izbegnu svi mogući nesporazumi na relaciji navijači – klub, UO zvanično pokreće proceduru za opšte prevremene izbore u klubu. U tom smislu, izbori će biti raspisani 15. septembra, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, izbori će biti održani 10 do 30 dana od dana raspisivanja izbora.

4. Na ovaj način UO jasno stavlja do znanja celoj zvezdaškoj javnosti da kao i do sada stavlja na prvo mesto interes kluba i poziva najširu zvezdašku javnost da se okupi oko kluba i podrži igrače i stručni štab u ostvarivanju zajednički planiranih i željenih rezultata.

Sprovođenjem opštih prevremenih izbora UO nastoji da uvaži sve primedbe i kritike i da obezbedi jačanje poverenja između najšire javnosti, navijača i kluba, a na osnovama Statuta i drugih dokumenata kluba čime bi se učinio još jedan novi korak ka punoj stabilizaciji FK Crvena zvezda – stoji u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter