37
Domaći fudbal

PROCURELO U JAVNOST: Policija skeinira ovih sedam utakmica zbog nameštanja

Objavljeno: 03.08.15 u 14:22

Kao što je poznato, srpska policija počela je istragu o regularnosti takmičenja u Superligi Srbije.

Inicijalna kapisla za sprovođenje istrage, kao što je poznato, bio je duel između OFK Beograda i Crvene zvezde koji je u prvom kolu Superlige završen trijumfom crveno-belih od 2:6 nakon čega se podigla ogromna prašina.

Kako saznaje Blic, sedam mečeva Superlige Srbije našlo se pod lupom policije zbog sumnje u fingiranje ihoda.

Sumnjivi su mečevi uvodnog kola tekućeg šampionata OFK Beograd – Crvena zvezda 2:6. ali i Partizan – Metalac 4:0, kao i dueli iz prošle sezone Spartak – Donji Srem 3:2, Borac – Novi Pazar 1:0, Radnički 1923 – Radnički Niš 1:2, Donji Srem – OFK Beograd 4:0 i OFK Beograd – Borac 1:0.

Kako se saznaje, ministastvo unutrašnji poslova je zajedno sa tužilaštvom počelo proveru krivične prijave koje je za ovih sedam utakmica podneo FSS i Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ iz Trstenika.

U prijavama se nalaze imena ljudi koji su navodno učestvovali u akciji fingiranja rezultata, te ostaje da se vidi  da li će državni organi uspeti da prikupe dokaze i eventualno procesiraju određen broj slučajeva.

0
0

37 Komentara

  1. Cudno da niko nije spomenu mec Jagodina – Vozdovac, pobeda u korist „zmajeva“, namesten mec bio naravno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako je savet za monitoring iz Trstenika otkrio onda je tako.Alo bre pa taj
    Mario Spasic fizicko nije radio.Sramota.Cekali smo majstora iz Trstenika danam kaze da je namestena utakmica na Vracaru.Hvala mu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovo je samo obična farsa. Svako ko iole prati domaći fudbal, mogao bi da doda još jedno 10 nameštenih utakmica iz prošle sezone, i to samo ako se računaju OFK-a, Spartak i Jagodina… Ako se tu ubaci i Zvezda, onda to može lagano da bude i duplo…

    0
    0
    Odgovori
  4. Tako jeeee, slazem se da se ispitaju svi mecevi Partizana i Spartaka dok na celu Spartaka NIJE BIO DzOMBA, NIKAD!!!! Ali treba ispitati Spartak, nekad redovna kost u grlu zvezde otkad istoj prvi covek posta Terza a Spartaku NJEGOV RODJENI KUM, redovno lepom razlikom zvezda prasi Spartak bez pomoci sudija, kao recimo pre 3 sezone AK99 kad je pustio da donese pobedu zvezdi iako 2m iza cele odbrane Spartaka!!!!
    Da se ispitaju i svi mecevi zvezde i BSK-a, da vidimo zasto u mecu gde BSK-u igra SAMO pobeda i to u rupi da bi opstao u ligi, i pored vodjstva kurave od 1:0 na kraju bude 1:3!!! Ili posle toga kad zvezdana vodi 2:0 u mecu sa 87%, da, OSAMDESET I SEDAM POSTO POSEDA LOPTE, i igrac BSK-a smanji rezultat, ocigledno neobavesten, bude odmah zamenjen, da ne napravi neko neplanirano sranje kao remi recimo…
    Takodje i mecevi zvezde koje su sudili Mrakic, Babarogic (sada predsednik Vozdovca, i clan uprave zvezde), Mazic, Colic, Sipka, kRadoman, Vujovic (on posebno, covek sa kojim zvezda za 20 godina ima trocifren broj pobeda, 3 remija i JEDAN poraz), Dimitrijevic, Glodjovic, Grujic i Spasic…
    Inace, sabane, Dzomba je vodio Hajduk, dok ga nije Tole zbog izigravanja glavnog trenera sa licencom pomocnog kaznio izbacivanjem iz naseg fudbala i finansijski, e da se ispita zasto je on kaznjen za jedno poluvreme a Robi ne za ISTI PREKRSAJ U TRAJANjU OD 20 MESECI!!!! Kao i zasto je po odlasku Dzombe i dolasku Osmanica Hajduk u naredne 3 sezone do gasenja kidao protiv Partizana a vi i dalje lajali da nam filijala, te nas SVA 3 puta dobili kuci, 9 bodova manje, a zvezdu NULA puta, i cak su na 2 gostovanja odmarali po 8 odnosno cak 10 prvotimaca!!!!

    Takodje i da se ispita ostavka portparola Rada koji je rekao da „odlazim iz Rada posle 20 godina u njemu teska srca, ali Stojic je preveliki zvezdas za dobro Rada i ne mogu vise“, da vidimo sta je pod tim mislio buduci da je rad do nedavno bio 3-4. tim lige ali OSAMNAEST GODINA NIIE DOBIO ZVEZDU, ni kuci, uz tek par remija, skoro identican slucaj sa uglavnom oko 5.mesta plasiranom Jagodinom i zvezdom!!!
    I onda ako je problem Vukadinovic i Partizan sa uporedim sponzorisanjem Metalca zasto NIJE problem Drakulic sa upravljanjem Sevojno-Slobodom dok je istovremeno sponzor (i nekadasnji kajakas mislim) ZVEZDE!!!???

    0
    0
    Odgovori
      • Kad ste to bili prvak sveta, takmicenje postoji od 2000. godine kad ga je FIFA osnovala, a ne proizvodjac automobila, navedi koje od prethodnih 15 godina?

        0
        0
        Odgovori
        • Navedi ti neko takmicenje na svetu koje nije menjalo format ?. Reci to npr. nekom navijacu Reala ili Ajaksa..da nikad nisu bili prvaci sveta, reci ce ti da si lud, Ili ovo sto svi u Srbiji kazu za grobare, da ste kompleksasi !

          0
          0
      • Pa daj iznesi to da vidimo.. Mi smo bili prvaci Evrope i sveta , ima li i o tome kakav dosije , jesmo li i to namestili ? Da se razumemo ,svi namestaju u ovoj bednoj ligi..ali zar nije licemerstvo da vi nekog prozivate ,a nekoliko knjiga je napisano o vasem postenju.

        0
        0
        Odgovori
        • Vi ste bili prvak Evrope kad ste OTIMALI preko UDBA-e igrace, konkretno nama ste Panceva i Savicevica oteli iako su sve dogovorili sa nama ali posle par dana po kukurizima promenili misljenje, onda kao cedo Robnih kuca Beograd sa BLANKO cekovima i u najslabijem KS do tada, bez Engleza i Holandeza, protiv sabanskih ekipa, a prvak sveta NIKAD niste bili, takmicenje postoji tek 15 godina, Toyotin kup onaj je nesto revijalno bilo, po pozivu…

          0
          0
        • Pa evo bas danas Mijatovic prica kako je dosao u Partizan protiv svoje volje tj.politicki. Ili biraj Partizan ili brdska pesadija. Pancevu niste uplatili novac za transfer i Zvezda to iskoristila. A ove vase jadikovke da nisu igrali Englezi ,mislim sta reci..osim da vas zbog toga bije glas da ste kompleksasi. Koga je briga za to ,pa sta i da su igrali ? A inace je Zvezda igrala te god Superkup Evrope protiv MU.. Ferguson je tada rekao „Da ga je bilo strah da ne prime 5 komada ,jer je Zvezda bila jaka ko danas Barsa“ I uvek je Tojota kup smatran ko nezvanicno prvenstvo sveta, za citav svet ,osim za grobare ! A vidimo danas kako haraju te ekipe iz Okeanije i Afrike .. smesni ste .

          0
          0
    • Zasto bi iko meceve Partizana sa ZVEZDINIM filijalama ispitivao, sa nama gomila remija, par poraza i 1 pobeda, na nase navijace ali i igrace flase, kamenje i BOMBE SA EKSERIMA, a zvezdi bez 8 prvotimaca u rupu, bez Torcide da baca na zvezdine igrace i navijace svasta SVAKE sezone kad ista gostuje u NP…
      Da necete mozda i nase meceve sa OFK-om da ispitujete, mislim ipak ih pobedjemo otkad im Terza predsednik, a on nam namestio i prvu titulu u onom nizu od 6 (ah da, zaboravio sam da je Tole namestio tu titulu godinu pre nego sto je izabran na celo FSS-a, isto kao Tudjman sto nam promenio boje 2 godine pre nego sto je uopste postao predsednik SD-a, itd…)!!
      Ili sa Vozdovcem, i njih dobijamo otkad je Branimir Babarogic postao predsednik istog, covek iz uprave ZVEZDE, bivsi golman ZVEZDE i covek koji je u 6 derbija dosudio cak 4 ZVEZDAnaesteraca!?

      0
      0
      Odgovori
  5. A utakmice
    CZV – RDN 1-1 2015/2016 Luka Jovic Gol iz ofsajda i nadoknada od 10 min
    VOJ – CUK 0-4 2015/2016 Vosa nije primila 4 gola ni od Partizana kao domacin a prima od Cukarickog
    PAR – CZV 2-1 2013-2014 Dva penala nepostjeca

    0
    0
    Odgovori
    • Idi to dečka kupi šljive po voćnjaku nemoj se blamirati ovde…evo kakve navijace imaju…a da te pitam samo je l’ istina da je Berluskoni dok je vodio Mladost iz Apatina dao bodove Borcu iz Starčeva?

      0
      0
      Odgovori
  6. Ako se dokaze da je bilo namestanja utakmica sve klubove za koje se dokaze da su umesani pod hitno ih treba izbaciti iz lige pa nek igraju u beton ligi

    0
    0
    Odgovori
  7. Ovo je teska zajebancija, sto se ne istraze namestene utakmice partizana: bezanija-partizan 3:4, ofk-partizan 1:2, partizan-n.pazar 4:3, partizan-smederevo 5:3, donji srem-partizan 2:3, rad-partizan…to je garantovano nameteno, ko stititi partizan da prodje nekaznjeno

    0
    0
    Odgovori
    • Onda bi morali da istraze jedno 11 puta vise VASIH meceva, recimo kako vicesampion vodi 1:0 kuci i na kraju izgubi od tima kome SAMO pobeda igra za opstanak u ligi sa 1:3, dogodine sa tim timom ima 87% poseda lopte i kad pri vodjstvu od 2:0 igrac doticnih u jedinom napadu svog tima da gol, momentalno ga zamene, da ne daj boze ne remizira do kraja!!

      Onda da se ispita kako je Rad 3-4.tim lige decenijama a da OSAMNAEST GODINA nema pobedu protiv zvezde, samo par remija i 40+ poraza, sta je portparol Rada mislio lane dajuci ostavku uz izjavu „odlazim posle 20 godine, jer je Stojic preveliki zvezdas za dobro Rada“!!!???

      Onda da se ispita kako je OK da bude Sekulic iz Javora u UO zvezde, Milanovic iz Jagodine, Babarogic iz Vozdovca, covek koji je inace sudio 6 derbija i na njima cak CETIRI zvezdanaesterca dosudio!!!

      Da se ispita i sta su to zvezdanaesterci i zasto ih cela Evropa tako zove, te zasto ih je pre 5 sezona bilo 13 (kad je Partizan imao 2 penala) kad je Babarogic bio u UO zvezde i u sudijskoj komisiji, ili kao lane onih 12 kad je Mrakic bio u UO zvezde i sudijskoj komisiji, te je zvezda tim sa u proseku 3 i po PUTA vise penala u sezoni od Partizana!!!

      Da se ispita i zasto postoji izreka „igra se dok zvezda ne da gol“, zasto mnogi mecevi pa cak i poslednji derbi, imaju poluvremena po 50-52 minuta, pogotovo ako zvezda ne vodi gde imamo situacije da se mec zvanicno produzi 4-5 minuta a onda u stvarnosti duplo toliko produzi!!!
      Da se ispita zasto Spartak godinama gazi zvezdi na vrat, cak i kad joj pomazu sudije (recimo gol za pobedu AK99 kad se i na YT snimku cuju delije koje mu vicu „izadji iz ofsajda bre“, i sekund kasnije dobija loptu i daje gol iako 2m iza cele odbrane) BAS kada je Terzic postao prvi covek zvezde a njegov RODJENI KUM Spartaka!!!???

      Da se ispitaju mecevi zvezde i vojvodine dok je Buturovic bio predsednik vojvodine a Lukic zvezde, da se ispita po KOM osnovu Delic, bivsi sudija i clan UO zvezde, sada kao komesar za takmicenje suspenduje SVE 4 SEZONE ZAREDOM stadion NP-a na najtezem gostovanju pred divljom publikom koja je cak na Grobare i BOMBE SA EKSERIMA BACALA!!!???

      Da se ispita i zasto se toliko potencira kao neposteno da Vukadinovic bude u Partizanu a sponzorise Metalac a da NIJE problem da Drakulic upravlja Sevojno-Slobodom (cak se potencira kao neregularno, za meceve sa Partizanom, da predsednik Sevojno-Slobode prisustvuje mecu Inter-Partizan pritom drzeci sal INTERA) a da istovremeno sponzorisao Lukicevu zvezdu, iako je zvezda svaki put svih 6 bodova dobijala a mi od Metalca one jedne sezone sto su bili u JSL samo 4!!!!

      Itd, itd… Materijala za zvezdu je i previse a o funkcionerskim kradjama preko Krcuna, Bugarcica, Sajbera, Miljanica i Terze, pa sudijskih preko Mrakica, Mazica, Colica, kRadomana, Delica, Babarogica, Sipke, Glodjovica, Grujica, Spasica, Vujovica (zvani „kad je zvezdi tesko – Majo“), tek treba da se prica!!!

      0
      0
      Odgovori
  8. Ovi iz drzavnog vrha hoce na silu da umesaju i Partizan. Cuj Partizan – Metalac, ha,ha,ha.
    I UEFA zna da su najveci muljatori zvezda, OFK, Jagodina (sa zvezdom svake sezone) i Spartak. Prema tome nemojte se praviti ludi vec OFK i zvezdu u beton ligu.

    0
    0
    Odgovori
  9. Konacno. A sada da vidimo koliko ce istraga biti postena. Drago mi je sto ce se proveriti i utakmica Partizan – Metalac, jer je svima jasno da je ta utakmica spomenuta samo da bi se skrenula paznja sa Tvorzicevih ekipa. Ja bih na ovaj spisak dodao i utakmice OFKe i zvezde od prosle sezone. I tada je na Marakani OFK vodio pa zvezda pobedila, a na Vracaru je bilo isto nesto mnogo golova, cini mi se cak sest. I naravno, ocekujem dve pomenute ekipe sledece sezone u zestokom i postenom nadmetanju za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd.

    0
    0
    Odgovori
    • A mi svi ocekujemo da se saslusaju; Mateus , Boja ,Asprogenis, Jesic ,Dmitrovic ,Pejovic .. to su sve svedoci koji su sami priznali da su namestali za Partizan . Zatim utakmice ; ofka-Partizan 1:0 pa 1:3 , utakmice sa NP ,Vojvodinom ,Bezanijom ,Metalcem ,Zetom ,Radom .Borcem .

      0
      0
      Odgovori
      • Saslusani su vec tupane, i ofirali se kao LAZOVI!!! Mlateus pise da mu je posle poraza od Rada „neko“ rekao da je tako moralo jer je dogovoreno 3 za 3 (hha, mi i zvezdina filijala, hoce to!!), a zato mu je odmah bio sumnjiv prvi mec u kom je Partizan preokrenuo rezultat i to sa 9 igraca…
        I stvarno pogledate li statistiku sa prvog meca, poveo je PARTIZAN, znaci bez preokreta i pobedio PARTIZAN, i iskljucen je NIKO IZ PARTIZANA!!!

        Dmitrovic je na saslusanju rekao da mu je „neko“ iz uprave Borca trazio da na mecu sa nama 2007.za slucaj da Partizan NE vodi do 70.minuta napravi penal!!
        I stvarno, u tom mecu je igrao Dmitrovic, Partizan nije vodio do 70. minuta ali je pobedio… GOLCINOM IZ SLOBODNjAKA SA 30m U 89. MINUTU!!!!!!!
        Onda se i uprava Borca pobunila da niko njemu nista takvo nije rekao, i da jesu NIJE uradio to sto mu je navodno receno, pa se onda on ispravio da se ipak mec igrao par sezona ranije kad mu je to neko iz uprave Borca (cuveni „neko“), znaci u vreme kad NIJE NI BIO IGRAC BORCA NEKO IZ BORCA MU REKAO DA PRAVI PENAL KOJI NIJE NAPRAVIO!!!!!

        0
        0
        Odgovori
        • Izmlati si ti za sve pare.. sto komentarises kad blage veze nemas betonu.. . Mateusa nije niko saslusao ,vec su kao najavili tuzbu iz Partizana protiv njega. A sto ga ne tuzise ??? Ovo sto pises nije izjavio Dmitrovic ,vec Pejovic ..tkdj. igrac Borca. A Dmitrovic je rekao da mu je gazda Borca u autu dao novac i rekao da se ne zalaze jer Partizan treba da pobedi.. a umesto saslusanja Dmitrovica su suspendovali na 6 meseci. Znaci obojica su imenom i prezimenom rekli ko je dao pare i protiv koga. A sta je sa Bojom i Asprogenisom ..pa to su sve partizanovci .. Jesi li cuo za Milosavljevica ,bivseg rukometasa i kasnije funkcionera Partizana..on je napisao knjigu „Sve mucke celnika Partizana“ . Lepo je covek opisao kako su kupovali sudije ,o batinasima ..o prodaji utakmica . Procitaj to i pusti price o postenju.Vi ste zadnji na svetu koji treba da pricate o tome.

          0
          0
        • Mozda sam se ja namlatio ali ti si se NALAGAO, rekao je da mu je „neko“, a NE poimence ko, rekao da napravi penal ako Partizan ne vodi do 70.minuta sto on NIJE URADIO, ZNACI NAMESTALI SMO TAKO STO NISMO NAMESTALI!!!???

          0
          0
        • Što se tiče konkretnih mečeva, Pejović je istakao onaj protiv Partizana. – Borac i Partizan (0:1) su odigrali nameštenu utakmicu pre četiri godine. Tada me je direktor kluba Sloba Ilić vozio na zadnjem sedištu automobila i pretnjom me prisilio da se sutradan „ne zalažem“ protiv crno-belih. Čak su mi nalagali da napravim penal, ako do 70. minuta bude nerešeno – rekao je Pejović
          Sva tvoja prica se zasniva na onom „Snila baba sta joj milo bilo“ Nadam se samo da si toliko castan covek pa da se izvinis za ovo „lazove“ ..evo ti izjave Pejovica pa vidi jesi li u pravu.

          0
          0
  10. a sto niko ne pominje poslednju utakmicu izmedju novog pazara i partizana to nije namesteno???? ko o cemu kurva o postenju bilo i bice…

    0
    0
    Odgovori
  11. A Partizan-Jagodina? A prethodne godine? Pa kad ste poceli cesljajte poslednjih desetak godina svi svedoci koji su javno izasli da se preispitaju sta nam mazete oci sa ovim glupostima…na kraju ce biti pojela maca…

    0
    0
    Odgovori
    • Sta Partizan – Jagodina, da li si ti normalan da Partizan namesta sa klubom ciji je predsednik u upravi ZVEZDE, i koji se za par godina svog mandata 3 puta javio u javnost da, dok mu stadion jos nije imao reflektore i sva sedista, svaki put pusti glas da trazi da drzava ZVEZDI SREDI RUPU, i ciji finansijer kluba Palma je najvatreniji zvezdas uz Vucica na politickoj sceni… ???

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter