4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIŠ POZDRAVIO SVOJE HEROJE: Gradonačelnik i ‘Meraklije’ dočekali fudbalere Radničkog (VIDEO)

Objavljeno: 01.08.15 u 10:26

Interesantno, Nišlije nisu slavili bod protiv Zvezde, ne bi čak toliko slavili ni pobedu, koliko se vesele činjenici da su osujetili nameru svih da Zvezda pobedi.

Nekoliko stotina navijača FK Radnički, popularne ‘Meraklije’, su na čelu sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem dva sata posle ponoći dočekali ekipu Radničkog sa gostovanja Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Radnički je vodio od 37. minuta, od 60. imao igrača manje, u 85. minutu primio gol iz ofsajda, a u 91. je golman Jovanović sačuvao bod, ali i čast kluba. Upravo to se i slavi, rekao je jedan od okupljenjih navijača.

– Ovo nije prvi put. Na prošloj utakmici u Beogradu, Radnički je vodio sa 2:1 do 85. minuta, a onda su sudije učinile da Zvezda pobedi 3:2. Sad’ su opet to isto pokušali, ali nismo im to dozvolili. Ovi momci su stvarno heroji jer prvo im izbaciš igrača i predsednika kluba, pa dosudiš penal protiv njih, pa faulovi, pa gol iz ofsajda i oni sve to izdrže… Pa još beogradski mediji, koji akcenat stavljaju na to da kada je izvođen penal, naš golman Jovanović je kao izašao metar od gol linije, a nepravdu prema „Radničkom“ ne smeju ni da komentarišu. Pa šta to znači? – objašnjava i pita se jedan od Meraklija.

Navijači su oduševljeni partijom njihovih ljubimaca na stadionu ‘Rajko Mitić’, a osim nekoliko standardnih navijačkih pesama koje su otpevali zajedno sa igračima, najveće ovacije dobili su strelac gola Lazar Rosić i golman Aleksandar Jovanović, koji je ‘skinuo’ penal Kataiju u nadoknadi vremena.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pohvalio je igrače i lično im čestitao na svemu što su preživeli sinoć u Beogradu.

– Nisam mogao da izdržim da ne dođem da im lično čestitam i stisnem ruku. Ne mogu ja da budem sudija, ali da izdrže onakav pritisak i da posle toga izađu kao pobednici i pored nerešenog rezultata, to je za svaku čestitku. Nisam ovo planirao, ali posle onakve utakmice, morao sam da dođem – rekao je Perišić.

(Izvor: youtube / Gradjanin.rs)

0
0

4 Komentara

  1. Ne razumem šta ovi slave…kao da su osvojili neki trofej ili izborili evropsko takmičenje.Preprošlo prvenstvo je isti rezultat bio u Nišu a Zvezdi poništen regularan
    gol,pokojnog Gogića na par minuta pre kraja i nije se digla ovolika halabuka.

    0
    0
    Odgovori
  2. Radnički iz Niš je veliki klub, poznat je u evropi kao jedan od kvalitetnih timova u bivšoj velikoj državi.Pitali su se veliki klubovi Kude je taj Niš i strepeli od Radničkog u evropskim utakmicama, Na stranu što je sada, kao i svi drugi, pao na niske grane, ne može se tolerisati vredjanje i ponižavanje Radničkog od strane Zvezdine bagre i bahatih huligana.Ako Karadžić ne može da se suprostavi ovom zlu hoji preti da zagospodari celon fudbalskom organizacijom, onda neka se povuče i omogući nam da izaberamo druge ljude. Ljude iz NIša, Kragujevca, N. Sada , koji nisu ostraščeni navijači i bahati političari, nego pošteni sportski radnici. Ljudi koji će birati sudije ne po zasluzi,nego po znanju, Valjda imamo takvih.?

    0
    0
    Odgovori
  3. Kakve heroje?Poslije kao pozitivnog reZultata protiv onakve Crvene Zvezde?Dusa me boli sto to kazem ali je to tako,i nadam se samo da ce sunce vec jednom da ogrije nasi Zvezdu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter