22
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OFK BEOGRAD: Niko iz Zvezde nije pretio, nisu ulazili u svlačionicu, digla se prašina bespotrebno

Objavljeno: 23.07.15 u 09:51

Fama oko sumnjive utakmice prvog kola Superlige Srbije između OFK Beograda i Crvene zvezde ne jenjeava. Meč koji je otišao u „7+“ i iz „keca u dvojku“ i koji je registrovan rezultatom 2:6, podigao je dosta prašine.

Afera je došla čak i do skupštinske tribine, a poslanici direktno odlučuju o sudibni ovih dešavanja usput najavljujući borbu tužilaštva koja će da ispita slučaj. Prema jednoj od mnogih verzija dešavanja s Vračara predstavnici Crvene zvezde su na poluvremenu uleteli u svlačionice OFK Beograda i izdali direktivu da ta ekipa „položi oružje“.

Ipak, kako tvrdi golman „RomantičaraIvica Jovanović, ničeg sličnog nije bilo na ovom duelu.

– Ne znam čiji su interesi da se pravi ovolika frka oko utakmice s Crvenom zvezdom. Niko ko nije iz našeg kluba nije ulazio u svlačionicu, to su čiste gluposti. Takođe, niko nam nije pretio. Neko je pustio „buvu“ i odmah  se digla prašina, kao da u ostalim ligama nema preokreta – rekao je Jovanović.

Takođe, pod sumnju se dovodila i odluka golmana Stefana Ćupića da napusti teren posle penala za crveno-bele izazvala je lavinu komenatara. Kako čaršija kaže: ovaj momak nije želeo da bude deo fingiranog susreta pa se požalio na povredu.

– Budalaština je sve što se priča, pogotovo da je neko sa strane ulazio u našu svlačionicu. Osetio sam bol u nozi i zatražio izmenu da se ne bih teže povredio. Sami smo krivi za poraz, trener Petrović nam je lepo na poluvremenu kazao kako da izađemo u nastavku, kako da se borimo. Ali, mislili smo – lako ćemo. Niko nije vršio nikakav pritisak i na sve ovo gledam kao na udar na Crvenu zvezdu ili nas – kaže Ćupić.

Dejan Dražić, momak koji je za OFK Beograd dao drugi gol na tom duelu, negira da je bilo ničeg od onoga što javnost govori.

– Meni niko nije pretio, niti me vređao. Niko nam nije ulazio u svlačionicu, ne znam odakle potiču te priče – istakao je Dražić, prenosi Sportski žurnal.

0
0

22 Komentara

  1. mozda i gresim oko kretanja rezultata jer nepratim partizan,ne interesuje me…neznam mozda je onaj mazic teska lopuza pa je tako sudio…Zvezda i partizan postoje dosta dugo neznam koliko je u ukupnom skoru u derbijima al cini mi se da je velika razlika….za vas je uteha i cilj da nas prestignete i budete ispred Zvezde u titulama,dzabe o takvim titulama glupo je uopste i pricati smesni ste,smeje nam se Evropa…zbog tih takvih titula fudbal nam je tu gde jeste…dizete pojedine igrace u nebesa prekoraznoraznih novinarcica za 50eura,preko raznoraznih menadzera ih progurate zajebete razne velikane po Evropi koji se tih istih kasnije jedva otarase…u klub vam na taj nacin uslo 100 miliona eura a vi opet u minusu 15 mil….sve sto imate drugi vam poklonili i vi se time dicite….pogledaj malo kosarku tako isto cete proci i bice vam bolno veruj mi…LAZU VAS LAZNIM TITULAMA DA BI SEBI DZEPOVE NAPUNILI

    0
    0
    Odgovori
  2. Пaртизaн – Дoњи Срем 4-3 (0-2), 7+&2-1
    Пaртизaн – Чукaрички 4-2 (1-2), 2-1
    Пaртизaн – Нoви Пaзaр 4-3 (0-1), 2-1&7+
    Бежaнијa – Пaртизaн 3-4 (3-1), 7+&1-2
    Пaртизaн – Смедеревo 5-3 (2-1), 7+

    0
    0
    Odgovori
  3. a jel normalno da te lopta pogodi u ledja,sudija stoji na par metara pokaze na penal,a jel normalno da igrac skace na golmana obara ga rukama da bi dosao do lopte,preskace golmana i daje gol…sve je to bilo protiv Novog Pazara prosle sezone,preokret od 0-3 na 4-3…jer normalna ona kradja protiv Vojvodine u finalu kupa…ponistavanje gola Milijasu u kupu kada se igrac nalazio minimum 3m van linije ofsajda….ima toliko situacija da je to strasn….gde niste mogli namestiti sa filijalama,namestali ste sudijama,otimali….fudbaleri Borca pricali javno kako im je naredjeno da moraju da nameste utakmicu sa partizanom,tole i kompanija negira i govori kakosu to gluposti…kasnije igracima preceno smrcu,da ne galame previse…Mateus u biografiji pise kako je vodio namestenu utakmicu partizana niko nista ne spominje….JEL SVE TO NORMALNO MANJINO

    0
    0
    Odgovori
    • Da Ciganin ne bi nešto slagao ne može a bude. Novi Pazar je vidio 1;0 i 2:1, Partizan 3:2. Treći i četvrti gol Partizana su grube greške sudija, prava krađa, ali vi morate da slažete inače ne bi preživjeli. Ne pričaš o penalu za Zvezdu kada lopta Rnića pogađa u butinu, ne pričaš o nedosuđenim penalima za Partizan u proteklih nekoliko godine, ne pričaš o Mažićevim greškama u derbijima. Mateus u svojoj knjizi ništa tačno napisao nije i tebi to nije sumnjivo već ti je neoborivi argument. Cigani – bilansu u ovih osam godina u derbijima 16 10 3 3 19:9 sve govori. Mora da su iz Partizana i derbije namještali.

      0
      0
      Odgovori
  4. Godinama ste krali, pretili, otimali bodove po Srbiji, a sada kad se vise ne moze ajde sad da pricamo o postenju… Ajde sad da pozivamo na kalcopoli! Pa zovite interpol, policiju, pokrenite istragu o svemu pa da vidimo ko je sve lagao, bas me zanima!

    0
    0
    Odgovori
    • U Srbiji postoji samo jedna presuda za namještanje utakmice dobijena sudskim procesom i u toj sudskoj presudi je dokazano da je Zvezda namještala utakmice, da je njen trener plaćao sudije da osvoji titulu. Tako da Zvezda i Zvezdaši bi trebali da ćute kada je u pitanju namještanje, a ovo sa OFK Beogradom bi i slijepac vidio, čak se i pošteni Zvezdaši gnušaju tog čina.

      0
      0
      Odgovori
  5. Cuj molim te ovog „istina“ sta pise..“pored bolje igre ofke u prvom poluvremenu“ ljudi imali 2 kontre a mi 5 sansi..Koju si to utakmicu gledao ostrasceni navijacu malog kluba koji bi da postane veliki ali ne zna kako??

    0
    0
    Odgovori
    • Koju si ti to utakmicu gledao kad si vidio pet šansi Zvezde u prvom poluvremenu. Cigani prestanite sami sebe da lažete.

      0
      0
      Odgovori
  6. Utakmica OFK – CZ je prosla bez ijedne sudijske greske! Svi golovi regularni, (2. OFKin sporan, ali izgleda da nije bilo ofsajda), svi kartoni i penali ispravno pokazani. E sad, ajde dokazite da je napadac OFK zaduzen za Mbodja namerno zaboravio da ga otprati do same gol linije, da je odbrana OFK namerno ispala kod 2. gola, da je Planic namerno srusio Vijeru ( decko je dobio losu loptu u nazad i uradio isto ono sto je uradio i Pavicevic protiv Kairata, napravio glupost ), da je igrac OFK namerno skrenuo loptu koja je isla u golmana i da je onda cela ekipa sa igracem manje namerno primila jos 2 gola. To je puuuno dokazivanja, prakticno nemoguca misija, jer se sve te stvari desavaju u fudbalu. Mnogo bi lakse bilo da se pocelo na vreme sa istragama utakmica gde su sudije svojim odlukama nedvosmisleno uticale na krajnji ishod meca, glavni sudija je samo jedan, a pomocnika su dva, znaci istraga moze da se fokusira na tri coveka, ali ni to se nije desilo, valjda samo iz razloga sto je u tim utakmicama mahom igrao fk Partizan!

    0
    0
    Odgovori
    • Kako si to lepo sročio, Bože mili. Samo što kod gola Mbođa, osim što je namjerno zaboravljen i na loptu ne skače ni jedan fudbaler Ofke, četvrti još dok lopta kreće okreće leđa fudbaleru Zvezde i kreće prema centru. Pogledaj snimak sam. Penal je smjehotresanm, a tek gol Vukana Savićevića koji neometan stoji na 16 metara i niko mu ne staje u blok. Lopta kad krene iz kornera niko ne kreće prema njemu, tek kao on šutne krene igrač naprijed korak dva. To ni jedna odbrana ne radi u takvoj situaciji kada želi da spasi gol. Šta tek reči za onaj Parkerov gol. Igrač trči pored njega, a kad Parker uđe u kazneni i krene u desnu stranu da dribla golmana, odbrambeni trči lijevo (broj 36) i ne pokušava da stigne do gol linije i pokuša da izblokira šut već staje na 7-8 metara od gola. Misliš da je to normalno? Misliš da je normalno da kod dva gola na ivici ofsajda ni jedan fudbaler Ofke ne diže ruku tražeći ofsajd i da je normalno da se niko ne buni zbog priznatog gola? Je li normalno da fudbaleri Zvezde i trener nakon veličanstvene pobjede pobjegnu sa stadiona umjesto da novinarima pričaju o fantastičnom preokrretu, o adrenalinu u venama i svačionici… Sad to izgleda malo drugačije, ali i tačnije gospodine „pritisak pritisak“.

      0
      0
      Odgovori
  7. Informaciju iz prve ruke imam da je svega toga bilo 100%! Čak i gore nego što je preneto.
    Ako ikada uspe da se dokaže da je bilo ulazaka, pretnji i fingiranja, jednako treba sudski goniti i igrače OFK koji istupaju sa ovakvim izjavama i direktno prikrivaju krivično delo. Sa druge strane bi im i od strane svetske kuće fudbala svakako sledovala drastična kazna, pa neka se zamisle malo… A „slučajan“ splet okolnosti koji se navodi u jednoj utakmici je za ginisa. Pored bolje igre i 2:0 na poluvremenu i „legendarnog“ obrta koji se ruku na srce ponekad i desi… Ali od samog starta, odbijanje Pižona da vodi ekipu, naprasno „ukočeni“ Božović koji bukvalno beži od novinara, kapiten koji po priči popije šamar u svlačionici, pa odmah zatim skrivi penal, dobije crveni i ode sa stadiona, zatim za njime i golman koji traži da izađe, pa napusti stadion u drugom poluvremenu, itd… A da ne pominjemo generalno igru ofk koji je u pauzi od 15 min zaboravio da igra i trči…

    0
    0
    Odgovori
    • crci ces od muke! Imas ti informaciju da svi oni milioni koji treba da udju u tvoj klub ce isto tako i da izadju, da ce nosilac igre u narednih 5 godina da bude Sasa Ilic, da ce svu talentovanu decu veliki Vucela da proda i da ce pare da nestanu, a da cete ti i tvoji drugari da bojkotujete vas voljeni klub po ko zna koji put… jer ipak VI STE GROBARI,NAJJACI STE NAJJACI!

      0
      0
      Odgovori
    • A je li za ginisa kad Partizan gubi 3:0 na polivremenu od Bezanije, pa zavrsi 3:4 ..ili protiv Cuke 2:0 pa 2:4 .. ili tkdj iz 1/2 i 7+ protiv NP ..gol a lopta nije presla liniju ,ili kad igrac pregazi golmana i unese ga u gol , ili penal kad lopta udari u ledja igraca NP. A tek kup protiv Vojvodine. Kako vam se tada nije javio osecaj za pravdu i postenje !

      0
      0
      Odgovori
      • A je li tebe sramota kad bez časti slažeš rezultate tih utakmica na poluvremenu? Je li te sramota kad sudije u serijama u proljeće izmišljaju penale protiv Zvezdinih rivala. Za NP sam rekao da je bila krađa, što vi Cigani nikad nećete priznati za jednu Zvezdinu utakmicu.

        0
        0
        Odgovori
        • A sta nije bilo 3:0 nego 3:1.. i sta sad je to vec nesto drugo ? Razumeo si ti dobro nego se pravis naivan. Sustina je da je Partizan gubio 3:0 , pa dobio 4:3 .. Ista stvar je ova nebuloza sa penalima, ko moze da poveruje u tu vasu paranoicnu pricu, Zvezda ima toliku pomoc sudija ,i toliko namesta i to da bude druga , a vi siroti posteeni vec godinama uzimate titule.

          0
          0
        • Je li to i protiv Zvezde sudije namještaju utakmice u korist Partizana? jesu li to vječiti derbiji posljednjih osam godina namješteni, pošto ste na 16 utakmica dali samo devet golova i opstvarili tri mršave pobjede? Dokle će te sami sebe da lažete?

          0
          0
        • Došao Grobar sa psom da gleda Partizan-Voša, i da Partizan gol kad pas počne da skače, pravi kolut, vrti repom.. Svašta nešto.. Pita ga drugar: „Ej kad se ovako raduje protiv Voše, šta tek radi protiv Zvezde?“ Kad mu Grobar odgovara: „Ne znam brate, imam ga tek 5 godina.“ :DD. Ovo je vic od pre desetak godina .. tada je bio period od 18 god na Marakani i 7god na JNA da Partizan nije pobedio Zvezdu ni jednu jedinu utakmicu..a gle cuda bio je dosta puta prvak. A po tebi ,nije trebao nijednom ili je zestoko namestao. Tako da to sto imate vise pobeda u zadnjih 8god (od kad ste poceli da pratite fudbal) i da je to dokaz da ste bili bolji ne pije vodu .. Moze neko nekom da ne lezi ..

          0
          0
  8. ali lažete jel vas to terza naučio da lažete onda oni na stadionu su slepci koji su bili svi ste vi isti i partizan i zvezda nasilu neko hoće pare iz uprava a klubovi na stub srama se blate

    0
    0
    Odgovori
    • Ajde cutite malo glodari smucili ste se svima. Nista ne kazete sto je objavljeno da su cak 4 utakmice od 5 sumnjivih upravoo vase,a da ne pominjem protiv vose u kupu . Tako da bolje da cutite

      0
      0
      Odgovori
      • A kad bi prestao da lažeš i kada bi malo pogledao snimak utakmice OFK Beograd – Zvezda možda bi se i zacrvenio od stida.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter