Dešavanja sa Vračara viđena u nedelju bila su danas glavna tema i u Skupštini Srbije, i dok vlast rešenje problema vidi u privatizaciji klubova, opozicija traži da se Superliga suspenduje i da se odgovorni pohapse.

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić je istakao da ako je bilo nepravilnosti u nedelju, on nije stručan da ih ocenjuje.


– Smatram da je privatizacija rešenje. Unos zdravog i ispravnog kapitala u klubove podići će i rejting i kvalitet igre, i ponovo ćemo fudbal izmestiti iz kancelarije, saveza, sa tribina, i vratiti ga na fudbalski teren. Znam ko su predsednici dva naša najveća fudbalska kluba, i predsednik FSS-a, ali ne znam da nabrojim 11 igrača, jer se toliko brzo menjaju i odu negde dalje da prave karijeru – rekao je Zoran Babić.

Dosta oštrija je bila opozicija koja traži od državnih organa da pokrenu istragu povodom dešavanja na meču OFK Beograd – Crvena zvezda.

– Posle ovakvih skandala ne vidim drugo rešenje nego da se liga suspenduje i da se izvrši temeljna istraga i odgovorni pohapse. To je moj predlog – rekao je šef poslaničke grupe DS-a, Borko Stefanović.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković je dešavanja u fudbalu nazvao čistim kriminalom.

– Srpski fudbal je odavno van sporta. U fudbalu je kriminal i na svetskom niovu, ali to nije opravdanje za ono što se dešava u Srbiji. Pogledajte ljude koji su u vrhovima klubova i njihove veze sa bivišim i sadašnjim političarima i sve je jasno – istakao je Živković.