0
Fudbal

ODLAZAK TIHOG, ALI VELIKOG MAJSTORA: Mesijev istinski idol povlači se iz fudbala! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.15 u 14:12

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Argentine Pablo Aimar odlučio je da okači kopačke o klin i da završi svoju uspešnu igračku karijeru.

Sjajni dribler stavio je tačku na svoje igračke dane nakon što se nije našao u timu River Plate za polufinale Kopa Libertadores u kojem je klub iz Buenos Airesa savladao paragvajski Gvarani sa 2:0.

Aimar se u maju vratio u svoj matični klub, za argentinskog giganta od tada sabrao tek dva nastupa, a sve zbog hroničnih problema sa povredama.

On je tokom minule noći potvrdio da defintivno napušta fudbal nakon što mu je trener „milionera“ Marselo Galjardo rekao da neće biti u konkurenciji za sastav u završnim borbama za Kopa Libertadores.

– Juče mi je trener rekao da neću biti na listi igrača za Kopa Libertadores i ja to razumem. Ne želim da zauzimam mesto bilo kom drugom momku, tako da sam odlučio da prestanem da igram profesionalno – oglasio se Aimar putem saopšenja.

Inače, Aimar je pored svog fudbalskog umeća poznat i po ne tako maloj stvari – oduvek je bio idol Lionela Mesija, koji nikada nije krio da žali što nije imao priliku da igra sa njim. Njih dvojica su samo kratak period igrali u reprezentaciji Argentine.

Mesi i Aimar dres

Davne 2002. godine, kao 15-godišnjak, Mesi je za Barsa TV otkrio da mu je Aimar oduvek bio idol. Jedini put kada su igrali jedan protiv drugog dogodio se u szoni 2012/13 u Ligi šampiona, kada je Aimar igrao za Benfiku. 

– Pablo Aimar je bio, a i sada je moj idol. Oduvek sam obožavao da ga gledam kako igra. Uživam u njegovim partijama koje pratim još iz doba kada je igrao za River Platu – rekao je Mesi posle te utakmica kada je i razmenio dres sa svojim idolom. 

Pogledajte prilog iz 2002. godine u kom Mesi otkriva da mu je idol Aimar:

https://www.youtube.com/watch?v=h5LkHSeUmbM

Tokom svoje karijere Aimar je branio boje River Plate, Valensije, Saragose, Benfike i Darul Tazima.  

Aimar protiv Barselone u sezoni 2012/13 kao igrač Benfike:

https://www.youtube.com/watch?v=oq64aAc7Sdw

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter