Napadač Crvene zvezde Džošua Parker, čini se, rešio je da betinisa svoju sudbinu u dresu kluba iz Ljutice Bogdana.

Povezane vesti

Ovaj momak za koga se nedavno saznalo da je na transfer-listi, u razgovoru za Sportski žurnal negirao je nameru kluba da ga se pod oznakom hitno reši u ekspresnom roku.

On je otišao i korak dalje, otvoreno zarativši sa navijačima koji su mu zviždali tokom prijateljskog meča sa Mordavijom a za sebe kaže da je bio „jedan od najboljih igrača u susretu s Kairatom“…

– Sve to sa tim zvižducima je deo fudbala… Ako su naivni da mogu da ih ubede oni koji nemaju veze sa fudbalom, to nije moj problem. Mogu da mi zvižde koliko žele, ali ako sledeće nedelje postignem gol svi će hteti da mi budu prijatelji. Poslednji put kad sam proverio, shvatio sam da mi nisu potrebni novi prijatelji – opleo je Parker u razgovoru za Sportski žurnal.

– Igrao sam 11 utakmica za Zvezdu, pa se očekuje da dam ne znam koliko golova. Možda su im očekivanja velika kao pre 20 godina, kad se igrala Liga šampiona. Ovo je drugi tim, novo vreme…

Napadač crveno-belih ne krije da je ipak bio iznenađen zvižducima.

– Nisam očekivao zvižduke, ali me ne dotiču. Još jednom sam pogledao utakmicu protiv Kaiarata, bio sam među najboljima na terenu. Katai je bio dobar, Rajković je uvek na visokom nivou, a ja naročito u drugom poluvremenu. I posle drugog meča, trener se rukovao sa mnom i rekao da sam vrlo dobro igrao. Ako ne gledate samo kao prosečan navijač, koji očekuje da predriblam trojicu i dam gol, možete da primetite da su u revanšu i bek i štoper i zadnji vezni kretali ka meni, a njihov trener ih je dozivao da požure. Predstavljao sam opasnost za njih – istakao je reprezentativac Antigve i Barbude i nastavlja: 

– Znam da nisam uradio mnogo na tom meču, ali koliko vidim nisu ni ostali. Navijači ne bi trebalo da veruju svemu što pročitaju. Saigrači su mi rekli da se ne obazirem na komentare novinara, nego koncentrišem na ekipu. Dobio sam zvižduke i zato što sam stranac. Doduše, zviždali su i Orlandiću. Šta je mogao da uradi za 60 minuta!? To je glupost. Svako može da ima lošu utakmicu – smatra Parker.

On je istakao da pritisak sa tribina ne može da ga izbaci iz koloseka.

– To ne može da me poremeti. Jedini pritisak namećem sam sebi. Još se uklapam u sistem i način života u Srbiji. Bilo je onih koji su duže proveli ovde od mene, a igrali lošije. I nije im se zviždalo. Promašio sam dve prilike. Zašto niko nije rekao da tim ne stvara puno šansi, nego da Parker nije dao gol. Maše i Mesi i Ronaldo. Ni oni ne daju gol iz svake prilike – kaže Parker.

On se osvrnuo na nedavne natpise da se našao na „transfer listi“ kluba iz Ljutice Bogdana.

– Rekli bi mi u klubu da su me stavili na transfer listu. Bilo bi u redu da se prenese izjava trenera, ne mogu da verujem da se piše bez provere. To je moć medija. Ne ide mi u glavu da se izmišlja. To je nezrelo i stvara lošu sliku o meni – podvukao je Parker.