Tokom jučerašnjeg dana navijače Partizana obradovao je otac Andrije Živkovića, Jovica Živković, koji je zvanično izjavio da će njegov sin i naredne sezone braniti crno-bele boje.

Povezane vesti

Da Živković senior nije „lupao kao Maksim po diviziji“ potvrdio je i član zlatne generacije Omladinske reprezentacije Srbije, Andrije Živković u razgovoru za Sport.

– Bilo je svakakih napisa i nagađanja u medijima, te da idem, te da ostajem, da sam u Partizanu još kratko, ali ništa od toga nije bilo istina. Porodično smo seli, porazgovarali o svemu i doneli zajedničku odluku da ostajem, jer je Partizan moj prvi izbor. Volim klub, srećan sam u Humskoj i to nema cenu. Uveren sam da nisam pogrešio i da će predstojeći period biti uspešan za Partizan, kao i minula sezona, koja je donela titulu i Evropu – rekao je Andrija Žiković.

On je naglasio da mu je primarni motiv da ostane u klubu to što je u dresu „Parnog valjka“ doživeo punu afirmaciju, ali i činjenica da tu može da se razvija u igračkom smislu.

– Odrastao sam u Partizanu, doživeo mnogo lepih trenutaka, i u omladinskim kategorijama i u prvom timu. Praktično sam tek zagazio u profesionalne vode i smatram da u Humskoj imam sve što mi je neophodno da još napredujem. Zato je i odluka takva, za neke možda iznenađujuća, ali za mene nimalo – poručio je Živković.

Da je ponuda bilo, potvrdio je i krilni napadač kluba iz Humske.

– Istina je da je bilo ponuda, ali sam se trudio da se izolujem od svega toga i gužve koja se stvorila posle Svetskog prvenstva. Bilo je zaista milionskih ponuda, ali sam želeo da ostanem. Novac u ovom momentu nije prioritet, već neke sasvim druge stvari i sve se one tiču isključivo Partizana – kazao je Živković.

Živković je na pitanje da li su čelnici kluba upoznati sa njegovim stavom odgovorio potvrdno.

– Verujem da jesu, zapravo gotovo sam uveren, a i ko nije, putem vašeg lista su mogli da vide odluku naše porodice.

Kada je reč o novoj sezoni, Živković ne krije ambicije o plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

– Iskreno da vam kažem, bio bih najsrećniji kada bismo ušli u grupnu fazu Lige šampiona. To bi bilo sjajno za Partizan, navijače, nas igrače. Ipak, treba ostati skroman i ići korak po korak u kvalifikacijama. Imamo dobar tim, biće potrebno i malo sreće u žrebu, no, moramo svi da budemo fokusirani na krajnji cilj – plasman u grupe, pa ako bude i Liga Evrope. Što se domaćih okvira tiče, uopšte ne treba postavljati pitanje – idemo na oba trofeja. Teže je braniti titulu, to je jasno, ali mi smo Partizan i želimo novu seriju kruna, jer imamo najbolji tim u Srbiji – jasan je Andrija Živković.

On se, na kraju, osvrnuo i na predstojećeg rivala crno-belih u kvalifikacijama za , Dilu Gori.

– Ispratio sam u medijima nekoliko podataka o rivalu, ali nemam precizne informacije, dok ne budemo radili analizu sa stručnim štabom. Ne treba previše ni da se opterećujemo, igramo pred svojim navijačima i idemo na pobdu. Neka brinu Gruzini.