1
Domaći fudbal

OTAC ANDRIJE ŽIVKOVIĆA: ‘Znam gde će igrati Andrija, ja držim do reči i evo reći ću sa 100 odsto sigurnosti’

Objavljeno: 11.07.15 u 10:10

Jovica Živković, otac jednog od najvećih fudbalskih talenata u Srbiji Andrije Živkovića, potvrdio je da će nejgov sin i naredne sezone sa sigurnošću nositi crno-beli dres Partizana.  

Tokom prethodnih dana svašta se moglo pročitati o statusu zlatnog „Orlića“ i jednog od najboljih igrača nedavno završenog Mundijalita u Novom Zelandu.

Novo rukovodstvo „Parnog valjka“ na čelu sa direktorom Zoranom Popovićem zaratilo je sa Investicionim fondom Pinija Zahavija najavivši usput ostanak Živkovića u dresu tima s topčiderskog brda.

Ovu vest sada je potvrdio Jovica Živković u razgovoru za Novosti.

– Istina je, Andrija ostaje u Partizanu 100 odsto do januara, a posle ćemo da vidimo šta će se dešavati. To je naša porodična odluka. Ima ugovor na još godinu dana i ne mogu ništa da kažem iz ove perspektive, ali ukoliko klub reši neke stvari sa agencijom, koja je otkupila deo prava, onda možemo da razgovaramo i o nastavku saradnje – istakao je Živković senior.

– Rekao sam to i treneru Zoranu Milinkoviću, a ja sam čovek koji stoji iza reči, tako da dilema ne postoji, bez obzira šta se piše u javnosti. I, budite uvereni, u vezi sa svime što se dešava u Andrijinoj karijeri pitamo se samo mi u porodici. Ni Janko, ni Marko, niti ne znam ko treći. Nijedan papir i potpis ne vrede u tom sčučaju. Andrija želi da ostane i ostaje u Humskoj – rekao je Jovica Živković.

Kao što je poznato, situacija sa ugovorom Andrije Živkovića je jako komplikovana, pošto je prethodna uprava prodala čak 50% prava na usluge ovog igrača Piniju Zahaviju. Ipak, u taj posao se igrač i njegova porodica neće mešati.

– Upravu kluba čini 20 ljudi, ne čovek. I u sadašnjoj ima ljudi koji su učestvovali u prodaji prava na Andriju. Darko Grubor, Dragan Đurić, Babić, Ružić su uvukli Pinija Zahavija u priču i to ne mogu ja da rešim. Gledam samo da moje dete ima sve što mu je potrebno, da je srećan i zadovoljan. A, oni neka reše problem sa Zahavijem, Falijem, Perom, Mikom… Onda ćemo da pregovaramo o nastavku saradnje. Andrija obožava Partizan i samo zato sam se tako postavio – rekao je Jovica Živković.

– Čak i kada UEFA ukine treću stranu u transferima, Đorđević će zajedno sa mnom brinuti o Andrijinoj karijeri, jer je bio uz njega od 12. godine, pošto je prepoznao dar, i nas kada nije bilo nikoga i to sve bez potpisa tri ili četiri godine. Čekao je, bio čovek prema porodici i bićemo i mi sa njim do kraja. To je poštovanje, poverenje i prijateljstvo – istakao je Jovica.

Živković senior ne krije da su „pljuštale ponude kao kiša“ nakon Mundijalita i osvajanje zlatne medalje.

– Ponuda je bilo i to milionskih, nemam šta da krijem. Ali, presudila je isključivo Andrijina želja, odnosno njegova ljubav prema Partizanu. Voli klub, to ga motiviše, pokreće i želi da ostane. Kao roditelj mogu samo da mu izađem u susret i podržim ga, kao i uvek. Zato ostaje do zime, a dalji razvoj situacije je u rukama kluba – podvukao je otac Andrije Živkovića.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter