Konačno malo ‘fudbalskih vesti vezanih za Bastijana Švajnštajgera. Ono što se ‘šuškalo’ evropskom čaršijom prethodnih meseci trebalo bi da se obistini već ovog vikenda.

Kako piše ugledni nemački list ‘Bild’, Bastijan Švajnštajger će po prvi put napustiti Bundesligu i preći na ostrvo gde će nositi dres Mančester Junajteda! Iznenađujuća je cena transfera koju navodi ‘Bild’ – svega 14 miliona funti (oko 20 miliona evra) će platiti Mančester Bajernu za iskusnog nemačkog reprezentativca.


Švajni je odavno bio velika želja menadžera ‘đavola’ Luja van Hala, a sada mu se ta želja i ispunila. I sam fudbaler je bio voljan da pređe na Old Traford, pa će tako od ove sezone srednji red Mančester Junajteda biti dodatno ojačan jednim od najboljih fudbalera na poziciji centralnog veznog igrača.

Švajnštajger će potpisati trogodišnji ugovor po kojem će godišnje zarađivati oko 10 miliona evra (sedam miliona funti). U minhenskom gigantu je bio od svoje 14. godine i sa Bajernom je osvojio sve moguće trofeje izuzev jedne sezone u Ligi Evrope, kada je Zenit bio bolji u polufinalu.