1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Kairat deklasirao Crvenu zvezdu i stavio joj ‘veto’ na Evropu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.15 u 17:54

Posle poraza u prvom meču i u revanšu je Crvena zvezda poražena od Kairata rezultatom 2:1, za ukupnih 4:1 u korist Kazahstanaca i preranu eliminaciju iz Evrope već u prvom pretkolu kvalifikacija.

Već u prvom meču videlo se da su fudbaleri Kairata mnogo bolje fizički spremniji od igrača Crvene zvezde, što je po igračima i stručnom štabu bio glavni razlog poraza na stadionu ‘Rajko Mitić’. Međutim, u revanšu je bila ista priča već od prvog sudijskog zvižduka.

Kairat je sa svojom ‘udarnom iglom’ Žerarom Gouom žestoko pretio iz kontranapada, i iako su prepustili loptu crveno-belima, Kazahstanci su imali nekoli stopostotnih prilika već u prvih 15 minuta igre, ali je Rajković spasilac Zvezde, čuvajući nadu svog tima.

Ko zna šta bi bilo da je Saša Stojanović šutirao nekoliko milimetara ispod prečke umesto što ju je pogodio u 23. minutu. Bio je to fenomenalan udarac levom nogom, ali je nedostatak sreće uticao da rezultat ostane 0:0.

Međutim, ne zadugo, pošto je Kairat poveo gotovo već u sledećem napadu. Gou i Islamhan su odigrali dupli pas, ovaj drugi je zatim izbio ispred Rajkovića, prebacio loptu na levu nogu i kroz noge golmana doveo svoj tim u vođstvo.

(youtube / Djidjomania 2)

Kairat je nastavio sa istom taktikom kontranapada i kako je vreme odmicalo, bilo je bitno samo zadržati aktivan rezultat do poluvremena. To se i uspelo, ali čim je počelo drugih 45 minuta odbrana Zvezde je ponovo kapitulirala.

Gou je probio po desnoj strani, uputio loptu u srce peterca, a tamo je Kuat vratio u suprotan ugao gola Rajkovića i od stative lopta se ponovo našla u mreži Zvezde. Pokušavali su crveno-beli, pre svih Aleksandar Katai koji je bio najagilniji u timu Miodraga Božovića, ali njegovi pokušaji sa distance uglavnom su završavali na rukavicama golmana domaćih.

(youtube / Soccer Shines)

Tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, iako su crveno-beli do kraja, u 83. minutu uspeli da sa ‘bele tačke’ golom Vukana Savićevića postignu koliko-toliko utešni pogodak.

(youtube / Djidjomania 2)

Međutim, zaista je pitanje koliko sada može da se nađe utehe u ovom debaklu, od kazahstanskog predstavnika, koji je, sada smo svesni, strah i trepet čak i za tim sa velikom istorijom kakav je Crvena zvezda.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter