11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRNI DANI NA MARAKANI: Poraz od Kairata najmanja briga – koliki je Zvezdin dug za prošlu godinu!?

Objavljeno: 03.07.15 u 10:25

Fudbalski klub Crvena zvezda ostvarila je gubitak od 7,7 miliona evra u fiskalnoj 2014. godini.

Kako prenosi list Sport, iako je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić nedavno tvrdio da je klub smanjio dugovanja za 10 miliona, završni račun pokazuje da su ona zapravo porasla.

Da stvar bude gora, ova informacija se pojavila samo dan nakon što je Crvena zvezda doživela jedan od najtežih poraza u evropskim takmičenjima od Kairata. 

Uoči utakmice je trebalo da se održi Skupština kluba na „Rajku Mitiću“, ali je otkazana jer delegati nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, a prema izvorima iz Sporta glavni razlog upravo pomenuti finansijski gubitak iz prošle godine.

Iako iz Zvezde tvrde da ovaj dug nije realan, i da iznosi samo 2 miliona evra, rashod prikazuje drugačije podatke. Iz kluba uveravaju da se u rashode moralo knjižiti brojne stavke među kojima je, na primer, prikazan gubitak od 1,2 miliona evra na kursnoj razlici, da je zbog stanja i starosti stadiona uloženo u renoviranje. 

Među rashodima su  i pprema u vrednosti od 450.000 evra dobijena od tehničkog sponzora „Puma“, kao i računi za mobilne telefone, koje pokriva drugi sponzor, „Telekom“. 

Najveći problem predstavlja činjenica da je na plate igrača dato oko 3,8 miliona evra, još dva miliona na zarade, naknade na zarade, putovanja, ulaganja u mlađe kategorije, te da je prihod 6,7 miliona evra, ali da je većina novca došla od sponzora, pre svega od Gasproma, a od prodaje igrača manje od milion evra.

 

0
0

11 Komentara

  1. Nisu to veliki dugovi, a nisu ni realni, Terza ce to da vam objasni sa papirima, isto kako je i predsednik kk to objasnjavao svojevremeno.
    A kad smo kod poskupljenja, struje itd ….. vec zivimo bolje, zvezda je prvak i u Srbiji se zivi bolje, samo sto cemo to kasnije da osetimo hahahahaha

    0
    0
    Odgovori
  2. ‘ti neki’ sto ‘vicu’ katanac na klub i td je upravo zbog Bolesnika koji izazivaju na zvezdinim naslovima,pa evo ima milion naslova na stranicama HotSport-a,pa listajte i eto prvog grobarcica koji bocka navijace.Vraca se polako sve,od kk partizan,a evo i struju iskljucili u Fk partizan!Nema ni Brajka ni Penzionera da se jave,vec stavljaju druge nazive! Pi*ke! Potpisujte se isto,a ne ‘alo bre’ i td. Idite na taj naslov za struju u Fk partizan,pa pametujte!!!! Fuj,debi*i

    0
    0
    Odgovori
  3. Ja uporno pričam da će nas uništiti lopovi poput Terzića, Vesića, Čovića, Vučića, itd! Pa nađite mi jedan uspeh koji je neko od njih napravio!? Samo afere, suđenja, pljačke, zatvor, poternice, itd… Pa šta ste očekivali. Guta se svaka laž koju plasiraju, a kompletno SD tone sve dublje, dok njihovi računi cvetaju… Ulaze državne pare u Zvezdu, ali je problem što tu ne ostaju, jer bi se to i videlo… Tačnije je da te pare prolaze kroz Zvezdu, a ulaze na neke privatne račune već pomenutih… Pujdaju nas plaćenim naslovima i saopštenjima jedne na druge i bacaju prašinu u oči… Dok se mi tu međusobno ili sa Grobarima koljemo, oni se namlatili para… Dok se osvestimo, ništa od kluba neće ostati…

    0
    0
    Odgovori
  4. ne brinem ja za Zvezdu, ista je situacija bila i sa KK, smuljace se nesto, bice oni za 2,3 godine najjaci klub u jugoistocnoj Evropi. Doduse nama ce plate i penzije biti manje, hleb, ulje, secer ce ici gore, ali je najbitnije da Zvezda zivi.

    0
    0
    Odgovori
  5. BRAJKO-ti si jedan folirant i mali bolesnik koji voli da lupa gluposti!!PA GDE SU TVOJI DOSADASNJI KOMENTARI??MESEC-DVA SVAKI DAN SI NA ZVEZDINIM NASLOVIMA,KOMENTARISAO SI KAKO VUCIC DAJE PARE,PA ONDA PARE OD POPLAVA,PA SI TVRDIO TI I ONAJ NAVODNO ‘PENZIONER’ U POTPISU,DA SPONZOR GASPROM NIJE ZVANICNO PREDSTAVLJEN I SLICNE GLUPOSTI!Sta sad naslov kaze?Gde su pare od ‘poplava’,daj dokaze,kad vec tvrdis,Pa to samo moze napisati pacenik kao ti.Klub nam je u dugovima i propada,meni je zao kluba,zao mi je i Fk Kula sto se ugasio,a sjajan klub je bio.Nestaju nam klubovi,a ti bi voleo da samo Partizan postoji,i Radnicki Kg,dva kluba u ligi pa da samo tvoj klub ide u evropu.Pa ‘druze’ moj,meni je drago sto je Cukaricki pobedio,daj Boze da doguraju sto dalje,da nam Mamic ne provocira klubove.Neka Vosa,Partizan,neka melju redom,ja to volim!Ali NIKAD SE NISAM SMEJAO NITI SE SMEJEM PRNPADANJU KK PARTIZAN,GASI SE KLUB POLAKO!MENI JE ZAO ISKRENO IAKO SAM ZVEZDAS,I MNOGI CE MI ZAMERITI,ALI TO JE TAKO!PADALI SU VELIKI KLUBOVI TU,A I U ZVEZDINIM UTAKMICAMA.JEL TREBA OBA KLUBA GASITI??? PA STA JE VAMA! IDITE U CRKVU,NEKA VAM IZBACE DJAVOLE IZ VAS,DA SE DRZITE SRBSTVA I SLOGE! ALI DOK JE PENZIONERA I BRAJKA I MNOGIH SLICNIH,NIKADA NECEMO USPETI!
    HVALA REZIJI AKO OBJAVE OVO.

    0
    0
    Odgovori
    • Brajko je slican kao i neki zvezdasi kad na objavu da KK Partizan dise na aparatima pisu “Ajmo katanac“ tako da nemoj da pricas mnogo zato sto Prvo treba da pogledas svoje redove a onda tudje

      0
      0
      Odgovori
  6. pa zar nije novac od Gasproma otisao za licencu!? U svakoj normalnoj drzavi odavno bi igrali patos ligu a magovi poput Tvorzica,Pudle i Aboliranog bi vadili krompir u KPD-u

    0
    0
    Odgovori
  7. da je pravna država i FSS davno bi on bila u 3 ili 4 ligi ko cska ili glasgov i ostali timovi ali to je drzavni miljenik ,koji se sleva novac od naroda od poplava i ostalih donacija koja dijaspora salje narodu a ide samo u zvezdanu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter