1
Fudbal

PRETRES: Policija upala u Mamićevu kuću

Objavljeno: 02.07.15 u 11:34

Policija je rano jutros pretersla u kuće i stanove izvršnog predsednika zagrebačkog Dinama, odnosno sportskog direktora i trenera, braće Mamić, Zdravka i Zorana.

Braću Mamić hrvatska policija sumnjiči za krivično delo utaje poreza, primanje i davanje mita i zlouporabe poverenja u finansijskom poslovanju.

Osim privatnih poseda braće Mamić, hrvatska policija uveliko radi i na prikupljanju dokumenata i fascikli iz kancelarija braće Mamića sa stadiona Dinama, Maksimir.

– Cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na pripremama s prvom ekipom Dinama u inostranstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo da ne izrazimo čuđenje izborom vremena vođenja postupka – navodi se u saopštenju braće Mamić.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić bio je začuđen novinama u toj državi.

– Ja o tome baš ništa ne mogu da vam kažem, u takvim stvarima ne učestvujem, to radi policija, ali ako je tačno to što ste vi sada pročitali, sigurno postoji razlog za tako nešto – rekao je Ostojić, prenosi Hrvatska Radio Televizija.

Ni iz advokatske kancelarije braće Mamić nije bilo previše informacija.

– Ne smem da dajem izjave, istraga je u toku, a podaci su sami po sebi tajni. Naravno, Zdravko Mamić će se vratiti iz Slovenije što pre. On ne beži i ne krije ni od čega – rekla je braniteljka interesa porodice Mamić, Jadrana Sloković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter