0
Evropske lige

NOVI KALČOPOLI: Predsednik Katanije priznao da je nameštao utakmice

Objavljeno: 30.06.15 u 18:35

Predsednik fudbalskog kluba Katanija Antonino Pulvirenti priznao je da je učestvovao u nameštanju pet utakmica italijanske Serije B, kako bi sprečio da njegov klub ispadne u treću ligu.

On je na saslušanju priznao da je za nameštanje utakmica isplatio 500.000 evra.

Tužilac Đovani Salvi izjavio je da je istraga još u toku, ali da su podaci koje je izneo Pulvirenti znatno olakšali posao.

On je naveo da se sumnja da su utakmice protiv Varezea, Trapanija, Latine, Ternane i Livoran nameštene. Na prve četiri utakmice u aprilu Katanija je zabeležila pobede, a onda je 2. maja odigrala nerešeno sa Livornom.

Pulvirenti i još šest osoba uhapšeno je prošlog utorka zbog sumnje da su nameštali utakmice u Seriji B.

Pulvirenti je nakon hapšenja najavio ostavku na mestu predsednika Katanije. Tužilaštvo je najavilo da će protiv pet klubova koji su učestvovali u nameštanju verovatno biti pokrenuta istraga.

Generalni sekretar Evropske fudbalske unije (UEFA) Đani Infatinio iskazao je zabrinutost zbog nameštanja utakmica u drugoj italijanskoj ligi.

– Mi smo zabrinuti… Drugoligaški klub je namestio pet utakmica, plaćajući 100.000 evra po utakmici. To je nešto što ne želimo da vidimo u fudbalu. Osoba koja je nameštala utakmice nema šta da traži u fudbalu – rekao je Infatino.

Katanija je završila kao 15. na tabeli Serije B prošle sezone, čime je izbegla ispadanje u treći rang takmičenja.

Sicilijanski klub je prošle godine ispao iz Serije A, nakon osam uzastopnih sezona igranja u najvišem rangu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter