0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

MIROSAVLJEVIĆ: Verujem da možemo da prođemo Domžale

Objavljeno: 29.06.15 u 15:19

Sa ponosom se u Čukaričkom ističe činjenica da je u našem igračkom kadru tako poznato ime srpskog fudbala – Nenad Mirosavljević. Njegov doprinos je u svakom obliku od velike važnosti za klub sa Banovog brda.

Iskustvo, znanje, veština i borbenost krase popularnog Šoneta kroz kompletnu karijeru za koju je skromno reći da je uspešna. Sve što je video i naučio nesebično prenosi na ostale igrače Čukaričkog koje 2. jula očekuje prvi meč u novoj sezoni.

Ostalo je još tri dana do utakmice protiv Domžala?

– Po svemu što smo čuli, radi se o jednom teškom protivniku. Imaju dobru ekipu. Prošle godine su postavili svojevrstan rekord u slovenačkom prvenstvu, naime u prvih 11 kola nisu primili gol. Polusezonu su završili kao lideri, ispred neprikosnovenog Maribora. Nema sumnje da nas očekuje težak meč. Pretrpeli su određene promene u sastavu, ali to nije negativno uticalo na njihov kvalitet. Trener Domžala je mlad i ambiciozan, koliko sam čuo, dobro radi svoj posao. Ima još vremena da ih analiziramo i bolje upoznamo.

Ko god da nam je protivnik, verujem u našu ekipu koja je iskreno imala određenih problema na pripremama. Dosta je igrača bilo odsutno zbog obaveza u reprezentaciji kako mlade, tako i omladinske, gde nas je sve mnogo obradovao Staniša Mandić. Ne treba zaboraviti i da su dvojica igrača napustila Čukarički. Sve to kad se sabere, maltene je bilo odsutno više od pola ekipe. Većina se u međuvremenu vratila. Rekao bih baš na vreme da se pripremimo za Domžale. Ponavljam, uz svo dužno poštovanje protivnika, verujem u prolaz dalje.

Mnogo smo puta pričali već na temu Vindišgaršetana i priprema ovde. Odlazak u Austriju se ispostavio kao dobar izbor?

– Uslovi za pripreme su odlični. Sve što je potrebno jednoj ekipi se nalazi ovde. Od terena, do hotela i hotelskog sadržaja. Imali smo jake protivnike. Što se kaže, sve je bilo na svom mestu. Mislim da smo vreme provedeno u Vindišgaršetnu iskorstili na najbolji način i da smo se dobro pripremili. Utakmice koje dolaze će uostalom to i pokazati“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za Vas je počelo dobro, onda je došlo i do povrede zbog koje ste trenutno van terena?

– Da, bilo je ok stvarno na početku. Postigao sam i gol Slovanu. Odigrao sam posle još jednu utkamicu i dogodio se mali peh, upala ahilove tetive, zbog čega moram da radim po posebnom programu. Bez obzira na to, tu sam da pomognem, naročito mlađim igračima. Iako nisam aktivan u treningu, koristim vreme na drugi način da ih kroz razgovor učinim spremnijim za predstojeće utakmice. Uvek postoje nedostaci koje valja ispraviti i uvek ima prostora za napredak. Igrači Čukaričkog su sa velikim potencijalom, da nije tako ne bi ni bili u ovom klubu.

Prošle godine, Čukarički je stao u 2. kolu kvalifikacija, ipak i to iskustvo je dovoljno da se u drugačijem ambijentu dočeka novi pokušaj napada na grupnu fazu Ligu Evrope?

– Jeste da je bilo neuspešno rezultatski, ali je sa druge strane to bilo i vrlo dragoceno iskustvo, posebno za naše mlade igrače. Bili smo zatečeni. Uskočili smo umesto Crvene zvezde i maltene smo sa plaže došli na pripreme i imali baš malo vremena za sve što nas je čekalo. Sada smo iskusniji za godinu dana i verujem da ćemo to pokazati već ove sezone. Idemo korak po korak. Mislim da iz dana u dan napredujemo.

Trudićemo se da iskorstimo svaku šansu. Bio sam deo grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope i postizao golove. To je velika stvar za svakog igrača. Totalno drugačije od nacionalnog prvenstva. Suvišno je pričati koliko bi Čukarički u svakom smislu otišao napred kada bi i u septembru igrao Evropu. Međutim, prvo Domžale, pa sve ostalo.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

I dobro, koje su vam ovo pripreme po redu, ako se uzme u obzir to da profesionalni fudbal igrate od 1996. godine?

– Sigurno da imam više pripema nego što dosta igrača u ekipi ima godina. Međutim bez obzira na sve to, što se mene lično tiče, ni malo mi nije teško. Ušlo je odavno u krv i postala navika. Da se ne osećam dobro, sigurno ne bih bio ovde i odavno bih okačio kopačke o klin. Srećan sam i zadovoljan na terenu. Imam veliku želju za treningom. Najbitnije je da nemam zdrastvenih problema. Ozbiljnije povrede su me zaobilazile i to je razlog zbog čega sam još aktivan, zaključio je Nenad Mirosavljević.

Čukarički se sutra ujutru oprašta od Vinidišgarštena. Doručak je u 9 sati i odmah zatim se ide ka Ljubljani. Sledeći trening osvajača Kupa Srbije biće u Sloveniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter