0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELJKO PAUNOVIĆ: Verujem da ‘Orilići’ i kao seniori mogu da budu prvaci

Objavljeno: 26.06.15 u 11:30

Zlatni selektor reprezentacije Srbije, Veljko Paunović, izjavio je da veruje da U20 generacija šampiona sveta može jednog dana da briljira i u seniorskoj konkurenciji.

– Objektivno, normalno je da se očekuju slični uspesi u seniorskoj konkurenciji. Bili smo omladinski prvaci Evrope sa selektorom Drulovićem, sada sveta, postižemo dobre rezultate u mlađim selekcijama. Iza ove generacije ima mnogo talenata, puno dobrih igrača, posedujemo odličnu infrastrukturu… Imamo dobre preduslove, ne kladim se i ne predviđam, ali verujem da možemo da očekujemo rezultat na seniorskom nivou, a to je da postepeno, jednog dana postanemo prvaci Evrope. Verujem u to, kao što sam verovao u ovaj uspeh i za to je potrebno vreme i strpljenje – rekao je Paunović u intervjuu Tanjugu.

– Veliki trijumf za sve nas, značajan za karijere, živote i narod za koji smo igrali. Sada kad smo osvojili pehar još uvek mi sve deluje nestvarno, suočavamo se sa situacijama kada nas ljudi na ulicama zaustavljaju i prepoznaju, pričaju da su plakali posle utakmica. Nismo imali vremena da stanemo i uživamo, jer u ovom momentu uspeh želimo da podelimo sa svima – istkao je Paunović.

– Pre odlaska nismo želeli da namećemo pritisak. Apsolutno smo verovali da možemo da se nosimo sa svima, pogotovo sa rivalima iz naše grupe. Znali smo da bi trebalo da se najbolje pripremimo i da je sve moguće. Nismo mogli ništa da predvidimo, ali kako se bližila završnica, ali i na način kako smo igrali i forma, videli smo velike šanse da postanemo prvaci sveta. To je pojačalo veru u nas koju smo imali pre i tokom celog turnira – smatra Paunović.

Selektor Srbije bio je presrećan i načinom na koji se samo U20 SP okončalo, pobedom u produžecima.

– Čak i poteškoće su bile idealne jer su od nas iziskivale da se podignemo na viši nivo, a to znači da moramo da prevaziđemo sami sebe i okolonosti. Finale protiv Brazila bilo je neverovatno, poveli smo, oni brzo izjednačili, potom su smenjivale sjajne prilike na obe strane. U jednom trenutku pogledali smo se selektor Brazila i ja, čestitali jedan drugom, klimnuli glavom kao znak da smo učesnici fantaštičnog meča. To je veličina SP, pobedili su zajedništvo, jedinstvo, vrednosti koje smo gajili od samog početka, i to protiv najjačeg rivala kojeg smo mogli da zamislimo golom u finišu, što daje dodatnu slast.

On se osvrnuo i na činjenicu da su „Orlići“ do svetske krune stigli odigravši veliki broj produžetaka.

– Naš stil je da igramo do kraja, svim srcem i znanjem, mnogo puta nam se desilo da pobeđujemo u poslednjim minutima i to u najvažnim i najtežim utakmicama. To je odlika našeg tima. Golovi u poslednjim minutima se uglavnom shvataju kao slabost druge ekipe, ali ja je shvatam kao vrlinu i snagu. U fudbalu je najbitniji mentalitet, kao i istrajnost u trenucima kada je najvažnije – kazao je je Paunović.

– Želimo sa svima da podelimo radost, a na čelu celog projekta je FSS. Tokom mog rada svaku reč koju sam izgovorio bilo je iz srca i iskrena, od prvog dana kada sam igrače video kao svetske šampione. Ne samo svetske šampione zbog pobeda i rezultata, već i svetske šampione u smislu da daješ sve od sebe, jer je za mene to pravi put koji sam naučio od mojih trenera. Odlika svetskih šampiona je biti najbolji – jasan je trener U20 reprezentacije Srbije.

– Za vreme odmora želim da razmislim šta mogu i šta moram bolje da uradim. Da li ćemo to biti mlada selekcija videćemo, razgovarali smo o tome pre odlaska na Novi Zeland, ali nismo još ništa zatvorili – zaključio je Paunović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter