0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘TATA, USPEO SAM’: Kako je Veljko Paunović postao selektor? Nebojša Petrović zna odgovor!

Objavljeno: 26.06.15 u 21:54

Još uvek se ne stišavaju strasti posle enormnog uspeha omladinske reprezentacije Srbije na Mundijalitu. Osvajanje zlatne medalje, kao i dešavanja pre i posle turnira na Novom Zelandu navela su jednog od najboljih sportskih novinara na ovim prostorima Nebojšu Petrovića da napiše kolumnu koja objašnjava mnogo stvari. Znate li kako je naš general ‘Paćko’ postao selektor?

Na svadbi zajedničkog prijatelja Veljko Paunović poverio se Savi Miloševiću da bi vrlo rado preuzeo trenersku funkciju u klubu u kome bi on bio na rukovodećoj poziciji.

–  Ja ću uskoro u Savez i eto ti prilike da se proslaviš – našalio se Savo. I sam ne verujući u reči koje je upravo izgovorio.

Šala se pretvorila u najlepšu bajku. Odmah po stupanju na dužnost, Milošević je postavio Ljubinka Drulovića za selektora starije, a Paunovića za stratega mlađe omladinske reprezentacije.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Novozelandski marš je i Blagojev podvig. Itekako. Usadio je sinu moralne vrednosti i vaspitao u njemu pozitivne osobine volje i karaktera. Jednostavno, formirao je ličnost.

On koji je celu trenersku karijeru posvetio radu sa decom, nije doživeo da svoje dete vidi na svetskom vrhu. Ona Veljkova ruka, uperena ka nebu po završetku finala, poslala je jasnu poruku:

– Tata, uspeo sam – i matori Paćko je blistao od ponosa. Vidim ga gore kako se smeši između dva dima cigarete koju drži u uglu usana, u čučećem stavu pored klupe za rezervne igrače.

Ostatak ove sjajne kolumne Nebojše Petrovića gde se spominje i skandal oko dočeka zlatnih ‘Orlića’, sukob Gorana Vesića i Sava Miloševića i mnogo toga drugog, pročitajte na sajtu SOS kanala ili klikom ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter