Napadač Arsenala, Dani Velbek, smatra da je za četu Arsena Vengera u narednoj sezoni presudan start sezone.

Ovaj fudbaler “Tobdžija” smatra da ukoliko klub sa “Emirata” dobro otvori sezonu ima velikih šansi da se na kraju domogne pehara namenjenog pobedniku Premijer lige.


– Čelsi je osvojio šampionsku titulu i treba im čestitati na tome. Oni su bili konstatni sve vreme prošle sezone i zbog toga su imali dobre rezultate – počeo je Velbek i nastavio:

– Imali su utakmice u kojima možda nisu igrali najbolje, ali su ipak izvlačili pozitivan rezultat. Imali su, što je najvažnije, pobednički mentalitet i tako su uzimali bodove.

– Za nas će u sledećoj sezoni biti od krucijalne važnosti da dobro počnemo sezonu, pošto u prošloj to nismo uradili i nismo uzimali poene na početku Premijer lige. Svakako da nas je to udaljilo od šampionske trke – smatra Velbek.

– Ne želimo sada da postavljamo neke previsoke ciljeve, ali naravno da želimo da budemo najbolji tim. Nakon sjajnog niza kojeg smo imali u drugom delu sezone. To je pokazalo da imamo kvalitet za Premijer ligu i da možemo konstatno da uzimamo bodove – kazao je Velbek.

– A to je nešto što želimo i od sledeće sezone. Da uzimamo bodove. Rešeni smo da napredujemo i vratimo se jači naredne godine – podvukao je napadač Arsenala.