1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORAO’ KOJI SE BORI KAO ‘LAV’: Nemam dva srca, imam samo jedno i ono hoće da mi iskoči!

Objavljeno: 10.06.15 u 14:32

U taboru našeg tima na Novom Zelandu vlada euforična atmosfera zbog neverovatne pobede nad Mađarskom i plasmana u četvrtifinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Nemanja Maksimović jedan je od petorice momaka iz sadašnjeg sastava ‘Orlića’ na Novom Zelandu koji već u svojoj kolekciji ima zlatnu medalju iz Litvanije od pre dve godine.

Imam samo jedno srce, ali ono hoće da mi iskoči posle ovakve pobede… Neverovatno zaista, sreća je bila uz nas, ali smo je zaslužili. Sjajan smo tim, jedna fenomenalna grupa, koja nikad ne odustaje. Mađarska nas nije iznenadila, ali je odigrala taktički fenomenalnu utakmicu, vidi se da su nas dobro analizirali i dobro su zatvorili sve prilaze -pričao je Maksimović za sajt FSS-a, a onda opisao dalji tok meča.

– Mi nismo iskoristili neke odlične šanse, zatim nas je poremetio pogodak, ali nismo gubili veru do poslednjeg trenutka i to nam se vratilo. Pokazali smo karakter pobednika i ušli među osam najboljih reprezentacija na svetu. To je divan osećaj – rekao je  Nemanja Maksimović.

gacinovic-srbija-bugarska

Mnogi se slažu da je Mijat Gaćinović jedan od ključnih igrača za našu selekciju, ali on danas nije počeo utakmicu zbog stomačnih tegoba koje su ga mučile prethodnih dana. Međutim, u sredinom drugog poluvremena je stisnuo zube i utrčao na teren. Imao je čak i sjajnu šansu pre gola Šaponjića, kada je šutirao preko gola.

– Osećao sam se jako loše dan pre utakmice, imao sam stomačnih problema, takođe i na sam dan meča malo sam jeo, prilično sam bio malaksao… Selektor mi je rekao da ću ući ako bude neophodno, a tako se i desilo, stisnuo sam zube, pružio sve od sebe i svi zajedno smo ostvarili jednu neverovatnu pobedu. U produžecima je bilo jako teško, sa igračem manje, puno smo se potrošili ali nismo odustali ni jednog trenutka. Nagrađeni smo velikom pobedom – rekao je Gaćinović, a prenosi sajt FSS-a.

Ovde pogledajte sličnosti ovog Mundijalita sa onim iz 1987. godine kada smo bili najbolji na svetu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter