0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VELJKO PAUNOVIĆ PRESREĆAN: Istorijski rezultat za Srbiju, ponosan sam na igrače

Objavljeno: 06.06.15 u 11:59

Srpski fudbalski asovi, dugo su na terenu „Otago“ stadiona proslavljali veliku pobedu nad Meksikom (2:0) i plasman u osminu finala, sa prvog mesta u grupi D. Selektor Veljko Paunović održao je pravi čas taktike rivalu, a nakon duela nije skidao osmeh sa lica.

– Presrećan sam, naravno… Ovo je veliki, istorijski uspeh za naš fudbal, uspevamo da se predstavimo celom svetu na pravi način. Pokazali smo da Srbija ima sve osobine ozbiljne reprezentacije, da ovaj tim ima karakter, da ima pobednički mentalitet, da ume da istraje do kraja i da igra vrhunski fudbal. Ponosan sam na igrače, ponosan sam na stručni štab, svima se puno zahvaljujem, jer svako daje od sebe ono najbolje. A kad je tako onda rezultat ne može da izostane. Ovo je velika pobeda za ceo naš narod i našu državu – istakao je Paunović.

Uoči odlaska na šampionat, ovakav rasplet u izuzetno teškoj grupi D izgledao je kao najlepši san.

– Činilo se neverovatno da možemo završiti prvi u „grupi smrti“, naročito posle nesrećnog poraza od Urugvaja, ali mi smo i tada verovali, govorio sam igračima da će se sve vratiti kad bude najpotrebnije. Izdigli smo se iznad problema, napravili veliki povratak, sada idemo dalje. Trenutno nas ne interesuje ko je sledeći protivnik, želimo da uživamo u ovom velikom trenutku, kao što se nadamo da i cela Srbija uživa – nastavio je Paunović.

Utakmica sa Meksikom odvijala se tačno onako kako je naš stručni štab i predvideo, „Orlići“ su sa druge strane imali izuzetno teškog protivnika.

– Konačno se i nama „posrećilo“ da otvorimo utakmicu na najbolji način, prelepom akcijom i golom Maksimovića. Meksiko je veoma dobra i uporna ekipa, nisu odustajali do kraja, u drugom poluvremenu su vršili žestok pritisak, ali smo odoleli i pokazali zrelost u svakom pogledu. Izdržali smo i da ne primimo gol, što je velika stvar, svaka čast celoj ekipi. Ovo je veliki dan za sve nas.

Orlići“ će narednog protivnika ponovo sačekati u već omiljenom Danejdinu, gde su lokalni meštani do sada najbolje prihvatili naš tim.

– Drago nam je što ostajemo ovde, narod je divan, ljudi nas vole, a imaćemo i više vremena da se odmorimo, jer nećemo putovati. Zahvalio bih svim Srbima koji su došli da nas podrže, takođe i građanima Danejdina koji su bili uz nas. Siguran sam da i oni dele našu sreću – istakao je Veljko Paunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter