Na spomen imena Pinija Zahavija i njegovog Investicionog fonta većini ljubitelja fudbala u Srbiji diže se kosa na glavi.

Povezane vesti

Razloge za tako nešto ne treba kopati po najdubljim rudnicima. Jednostavno, ovaj menadžer unazad nekoliko godina odvodi najtalentovanije igrače iz Srbije za “smešne pare” i potom od njih uzima milione, ostavljajući matičnim klubovima manje od mrvica.

Navijači Partizana su u poslednje vreme bili svedoci kako iz kluba odlaze Lazar Marković, a sve je izvesnije i Andrija Živković, upravo poserdstvom Zahavija i kako njihov voljeni klub umesto snažne finasijske injekcije dobija – snažan udarac u lice.

FOTO: supersporting.net

FOTO: supersporting.net

Međutim, saradnja sa Zahavijem konačno može da se isplati crno-belima.

Naime, kako prenosi Sportski žurnal, Pini Zahavi pokušava da privoli bivšeg Partizanovog bisera, Luku Stojanovića, da, barem na kratko, prekine inostranu karijeru i vrati se u klub iz Humske.

Stojanović je 21-godišnji vezista ponikao u klubu iz Humske, stasao u generaciji igrača rođenih 1994. godine. On je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, međutim, ugovor sa prvim timom nije potpisao pošto ga je put odveo u Sporting iz Lisabona

Ovaj fudbaler ne negira da postoji interesovanje Partizana:

– Niko me još nije zvao iz Partizana, ali sam čuo da postoji interesovanje. Imam još tri godine ugovor sa Apolonom, u toku su pregovori sa Kipranima o povećanju plate. Ne isključujem ni mogućnost povratka u Srbiju – poručio je Luka Stojanović.

Ipak, nakon dve sezone u kojima je igrao za B tim lisabonskog tima, mladi defanzivni vezista je podigao sidro i otišao putem Kipra, tačnije u Apolon.

U Apolonu je pružio fenomenalne partije pošto je na 18 utakmica u prvenstvu ovaj 187 centimetara visoki kreator igre postigao je čak četiri pogotka. 

Apolon, trećeplasirani tim Kipra, planira da zadrži Stojanovića, za to – mora da mu poveća platu. U petak uveče su vođeni pregovori sa Lukinim menadžerom – Pinijem Zahavijem, koji bi, navodno, rado vratio svog klijenta u crno-beli klub iz Beograda.