1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITEN ČUKE: Pamtim meč sa Zvezdom i našu dominaciju… (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.15 u 17:52

Kapiten Čukaričkog Igor Matić istakao je da je njegova ekipa osvajanjem trećeg mesta u Superligi ostvarila cilj, a da je osvajanjem Kupa krunisala uspešnu sezonu.

– Kad se osvrnem ciljevi su bili da budemo treći i potajno smo se nadali Kupu. Sigurno da je kruna osvajanje trofeja prvi put u istoriji kluba i mislim da još nismo svesni šta smo napravili. Svi znamo gde je Čuka bila pre tri godine – rekao je Matić za sajt kluba, kao i da su za pehar zaslužni svi u Čukaričkom, igrači, stručni štab i zaposleni.

Čuka je u Superligi pokazala da igra moderan, napadački fudbal.

– Bilo je dosta dobrih utakmica ove sezone, ali kad bih morao da izdvojim to bi bio meč protiv Crvene zvezde na našem stadionu i pobeda od 2:0. Dominirali smo, zasluženo osvojili tri boda i čak možda mogli da zabeležimo i ubedljiviju pobedu – dodao je kapiten Čukaričkog.

Izvor: YouTube, Superliga Srbije

Kao najlošiju utakmicu Matić vidi poraz protiv Jagodine od 3:0 u prvom delu prvenstva.

– Nisam tad igrao. Ubedljivo smo izgubili, a pre toga smo igrali dobro, pobedjivali bili u dobrom ritmu i imali šansu za hvatanje priključka – rekao je Matić.

Matić je sa klupe posmatrao utakmici poslednjeg kola, u kojoj je Spartak savladao Čukarički sa 1:0.

– Zasluženo su pobedili. Ušli su u utakmicu sa dosta više motiva, mogli su i ubedljiviji rezultat da postignu. Ne treba tugovati za tim mečom. Mi smo posle Kupa bili fizički i emotivno ispražnjeni.

Ekipa Čukaričkog je od ponedeljka na odmoru, a okuplja se 10. juna, tri dana pred dvonedeljne pripreme u Austriji za kvalifikacije u Ligi Evrope, a probaće da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu.

„- Prošle godine smo posle odustajanja Zvezde nepripremljeno otišli na evropsko takmičenje i došli u drugo kolo. Nezasluženo smo izgubili tad u Beogradu, dobili crveni karton i četiri gola. Na revanšu pobedili 2:1, malo vratili veru u srpski fudbal i pokazali da možemo da igramo sa svima. Ove godine ćemo probati da napravimo korak više, nadam se da ćemo preskočiti to drugo kolo i probati da dođemo u plej-of za ulazak u Ligu. Evropa. Na to nas obavezuju i treće mesto u prvenstvu i trofej Kupa – zaključio je Matić.

Podsetite se i šta su njegovi saigrači, braća Srnić rekli za naš portal.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter