9
Evropske lige

SLIKA KOJA JE OBIŠLA REGION: Ponos svakog ljubitelja fudbala i dokaz da može i drugačije (FOTO)

Objavljeno: 21.05.15 u 18:16

Slika koja nam stiže sa ‘Turnira prijateljstva’ iz etno sela Stanišići budi nadu da i na ovim prostorima ima dobrih vibracija, i pored mnogih dešavanja poslednjih decenija.

Iako je prošlo mnogo godina od raspada bivše SFRJ, često se na prostorima bivših zemalja mogu čuti negativni komentari o ‘onim drugima’. Pre bilo kojeg žreba za evro-takmičenja ovdašnjih klubova, jedini protivnici za izbegavanje, nisu neki evropski velikani, već komšije i bivši sunarodnici, kako bi se izbegla mogućnost bilo kakvih incidenata.

Međutim, slika koja nam stiže iz etno-sela Stanišići potvrđuje da može i drugačije. Kadeti klubova iz nekadašnje, veoma jake lige, sada se nadmeću na ‘Turniru prijateljstva’. U skladu sa tim nazivom takmičenja je i slika klinaca iz 16 različitih klubova iz bivše SFRJ: Partizana, Sarajeva, Zeljezničara, Zagreba, Crvene zvezde, Slobode, Osijeka, Vojvodine, Sutjeske, Veleža, Dinama, Napretka, Budućnosti, Rijeke, OFK Beograda i Vardara.

FOTO: turnirprijateljstva.com
FOTO: turnirprijateljstva.com

Možda će baš ovi momci već za koju godinu biti učesnici neke nove regionalne lige u fudbalu, bez nasilja, incidenata i ružnih slika.

Verujete li da je to moguće?

0
0

9 Komentara

  1. Srbi i ostali ni ukokain ne mogu da zavrse kako treba.
    Zasto spajati ne spojivo?
    Hrvati na svoju stranu nek idu, muslimani takodje, a Srbi nek se potrude da nadju SAMI svoje mesto pod suncem.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jel ste vi slogirani?
    Dal’ ste normalni?
    Pa mi zajedno ni posao sa kokainom ne mozemo normalno da zavrsimo, nego sve propadne. Koji cemo ku*** vise zajedno da se druzimo?
    NE SPAJAJTE NE SPOJIVO!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Moj sin je bio učesnik, te prelepe manifestacije kao član FK. Napredak iz Kruševca i nosi vrlo pozitivne i prelepe utiske i vrlo dobra iskustva. Smatram da sport treba da povezuje ljude i da širi prijateljstva, tako ovu manifestaciju ne treba zloupotrebljavati i praviti razlike i podele medju ljudima. Osetio sam čari života u SFRJ – nekome lepo nekome ne ali ipak smatram bilo je bolje nego sada, i zato sport neka spaja a ne da razdvaja ljude

    0
    0
    Odgovori
  4. Та лига била је међу пет најјачих у европи.Свако онај ко се сећа култне радио емисије ‘Време спорта и разоноде’ зна о чему причам.А,да ли нам је била боља заједничка или самостална држава процените сами.

    0
    0
    Odgovori
  5. ajde više vi i kukanje za jugom crknite više i okrenimo se budućnosti samo srbi kukaju a ta ista im juga najviše zla napravila

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter