0
Evropske lige

FOTO: 7sur7.be

BELGIJA: Gent prvi put šampion, Mitrovićev gol Anderlehtu dovoljan samo za bod (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.15 u 22:41

Večeras je odigrano pretposlednje 9. kolo plej-ofa šampionata Belgije, ali i pre poslednje runde poznat je šampion, a to je Gent koji je pred svojim navijačima savladao Standard sa 2:0.

Tim naših Uroša Vitasa i Marka Poletanovića, koji su bili na klupi za rezerve, je zadržao nedostižnih pet bodova u odnosu na Briž koji je u gostima savladao ekipu Šarlroa, dok je Anderleht pao tek na treće mesto i pod velikim znakom pitanja je učešće tima iz Brisela u Ligi šampiona naredne sezone.

Anderleht je večeras gostovao Kortrajku i početkom drugog dela imao je velika dva gola viška pošto su pogađali najpre Prat u 49. minutu, a potom i Aleksandar Mitrović četiri minuta kasnije (19. gol u sezoni). Međutim, koliko brzo su postigli dva pogotka isto tako brzo su ih i primili pošto su domaći preko Kapona i Santinija pogocima u 76. i 81. minutu došli do izjednačenja.


(Izvor: YouTube/Logic Snoop)

Veliko slavlje u Gentu počelo je odmah po okonačnju meča protiv Standarda. Ekipa je u plej-ofu zabeležila šest pobeda, dva remija i samo jedan poraz i potpuno zasluženo ej prvi put u istoriji prvak Belgije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter