0
Evropske lige
Juventus

Juventus

KUP ITALIJE: Juventusu dupla kruna (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.15 u 23:47

Fudbaleri Juventusa prekinuli su prokletstvo dugo 20 godina i savladali su u finalu Kupa Italije Lacio sa 2:1 posle produžetaka.

Davno je bila 1995. godina kada je „stara dama“ poslednji put slavila u Kupu. Sada su izabranici Masima Alegrija bili na korak od ponora, ali ih je spasao rezervista Matri. Idemo redom…

Lacio je poveo u 4. minutu, kada je Radu posle slobodnog udarca glavom savldao Storarija. Radost domaćih navijača, finale se igralo u Rimu, nije dugo trajala, pošto je u 11. minutu posle centaršuta Pirla i spuštene lopte glavom Evre, Kjelini makazicama savladao Berišu.

Lacio je u 83. minutu mogao ponovo do vođstva, ali je posle šuta srpskog napadača Filipa Đorđevića lopta pogodila obe stative i vratila se u polje. Kazna je stigla u produžetku, kada je u 97. minutu rezervista Matri postavio konačnih 2:1 i Juventusu doneo duplu krunu.

Za Rimljane je ceo meč odigrao i Dušan Basta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter