0
Evropske lige

FOTO: as.com

UEFA PODSEĆA KLUBOVE I SAVEZE: Ne budite kao Barsa, poštujte pravila!

Objavljeno: 01.05.15 u 17:19

UEFA je podsetila klubove i saveze da poštuju pravila o otvaranju omladinskih fudbalskih akademija u inostranstvu.

Fudbalski savez Danske odbio je zahtev Barselone da otvori akademiju u blizini Kopenhagena.

Danski savez obavestio je UEFA da je blokirao plan Barselone da u blizini Kopenhagena otvori fudbalsku akademiju za obuku šestogodišnjih fudbalera.

Navodeći zabrinutost zbog intenzivnog treniranja male dece i odvodjenja talentovanih igrača iz lokalnih klubova, Fudbalski savez Danske saopštio je da će svaki zahtev stranih klubova za otvaranje svojih fudbalskih akademija na njenoj teritoriji biti odbijen- prenosi Beta. 

Uefa je saopštila da je savetovala svoje članove da poštuju pravila Svetske fudbalske federacije (FIFA) o omladinskim fudbalskim akademijama.

Nacionalni fudbalski savezi moraju biti obavešteni o različitim aktivnostima stranih klubova na njihovoj teritoriji i moraju da deluju kao nadzorni organ – navodi se u saopštenju.

Barselona je prošle godine kažnjena jednogodišnjom zabranom transfera zbog nepravilnosti prilikom dovodjenja u klub maloletnih fudbalera.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter