4
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

TERZIĆ: Zvezda je ‘za’ privatizaciju, ali sve je na državi!

Objavljeno: 28.04.15 u 19:05

Posle novog „šamara“ koji je srpski fudbal primio pred početak 148. „večitog derbija“,premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovo je pokrenuo pitanje privatizacije sportskih klubova.

Tim povodom Blic je razgovarao sa sportskim direktorom Crvene zvezde, Zvezdanom Terzićem.

– Naravno da je Crvena zvezda “za” donošenje zakona o privatizaciji kojim bi se rešilo ulaganje privatnog kapitala u klubove – rekao je Terzić i nastavio:

– OFK Beogradom sam rukovodio 18 godina i za to vreme nikada klub nije dobio ni dinar pomoći ni opštine ni grada ni države ni javnog preduzeća ni sponzora. Finansirao se isključivo privatnim sredstvima članova uprave. Iz tog razloga sam još u januaru 2005. u svom ekspozeu kada sam biran za predsednika FSS istakao da je prioritet srpskog fudbala privatizacija fudbalskih klubova, da bi se definisao titular klubova, podelile odgovornosti i obaveze, i omogućilo legalno ulaganje privatnog kapitala u klubove. Od tada je prošlo 10 godina i nije urađeno apsolutno ništa. Zato su svi klubovi u Srbiji na ivici bankrota.

Zvezdan Terzić je istakao da je pojedine klubove teško privatizovati, jer su udruženja građana, ali da uz pomoć politike svi problemi mogu biti rešeni.

– Postoji realan pravni problem kako privatizovati nešto što ima status udruženja građana, ali ako postoji jasna politička volja i iskrena želja samih klubova, uvek se može naći pravni modus koji će zadovoljiti osnovne postulate samog prava. Već je srpski fudbal platio previsoku cenu zbog neregulisane zakonske regulative. Vlada republike Srbije ce imati punu podršku svih struktura unutar Crvene zvezde da se konačno donesu zakoni koji ce regulisati ovu oblast u fudbalu – zaključio je Terzić.

hotsport.rs  

0
0

4 Komentara

  1. Lepo ja kazem,samo grobarcici ljubomorni komentarisu zvezdine naslove,vise citaju njih naravno.Bolesnici cete ostati zauvek,mrznja vas ‘ubija’.

    0
    0
    Odgovori
  2. Terzic – interpolova poternica,malverzacije sa prodajom igraca,Covic- prebijanje novinara,opljackan narod sa Kosova,povezan sa ubistvom,….dodas Vesica,Kokezu,Tonceva,….pod punom podrskom Vucica, lepo drustvo se skupilo. Da su ih birali ne bi ih sakupili 😀

    0
    0
    Odgovori
  3. a ko je kupuije ti i čoki za dinar.e moj narode koji kriminalac se šeta i šepuri ko paun stadionima.on čović dno dna

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter