4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

148. ‘VEČITI DERBI’: Kraj ili nastavak trke za titulu? (SASTAVI)

Objavljeno: 25.04.15 u 09:30

Večna priča se nastavlja, po 148. put u prvenstvu Srbije sastaće se naša dva najveća fudbalska kolketiva Crvena zvezda i Partizan na stadionu „Rajko Mitić“ od 18 časova, a ulog je prevelik, kraj ili nastavak grčevite borbe za titulu prvaka države.

Daleko veći pritisak je na crveno-belima koje samo pobdea nad „komšijama“ ostavlja u borbi za odbranu trona. Svestan je toga i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, ali kako kaže njegov tim neće srljati u „propast“.

– Očekuje nas praznik fudbala u Srbiji jer se sastaju dva najbolja tima, moramo u meč da uđemo mirne glave, da ne srljamo, da čekamo šansu i da damo sve od sebe kako bismo došli do povoljnog rezultata, a to je jedino pobeda – istakao je Lalatović.

Sa druge strane, iskusniji tim crno-belih zna kako se igraju utakmice za titulu, često su izlazili kao pobednici, istina, uglavnom u Humskoj, a trener-debitant Zoran Milinković uveren je da baš to može da bude prednost.

– Puno bi nam značila pobeda, ali posle toga ima još šest utakmica, ništa manje važnih. Nije Hamletovsko „biti ili ne biti“, ali do kraja ima još 21 bod i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ipak, verujem da imamo snage i znanja da iznesemo trku do kraja – rekao je Milinković.

Partizan je lider na tabeli sa 56 osvojenih bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 51 bodom. Prethodni „večiti derbi“ odigran u oktobru prošle godine pripao je Partizanu pogotkom Drinčića iz slobodnog udarca. Kada su dueli na Marakani u pitanju Crvena zvezda je slavila u prethodna tri – 1:0, 3:2 i 2:0. Crno-beli su poslednji put u gostima savladali „večitog rivala“ 26. novembra 2011. godine, bilo je 2:0. Bilans u do sada odigranim derbijima je sledeći: Crvena zvezda ima 60 pobeda, Partizan 44, a 43 utakmice su odigrane nerešeno. Gol razlika je 213:180 u korist crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 18.00

Stadion: „Rajko Mitić“. Kapacitet: 55.000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Stojanović, Katai, Lazović – Parker i Jović.
PARTIZAN (4-3-2-1): Ž. Živković – Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Petrović – Drinčić, Brašanac, S. Ilić – Babović, A. Živković – Šaponjić.

Prognozu rezultata na 148. „večitom derbiju“ možete ostaviti u komentarim u okviru teksta na našem sajtu HotSport.rs.

hotsport.rs 

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter