0
Evrokupovi

LIGA EVROPE, ČETVRTFINALE: Zenit napravio preokret, pa ispao, Dnjepar minimalcem do istorijskog uspeha (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.15 u 23:15

Sva četiri revanš meča su završena nakon 90 minuta igre iako je postojala šansa da čak dva odu u produžetke. U polufinalu će očekivano igrati italijsnski timovi Fiorentina i Napoli, zatim španska Sevilja koja je izbegla dodatnih 30 minuta u Sankt Peterburgu, kao i ukrajinski Dnjepar koji je napravio najveći uspeh u istoriji kluba.

Ukrajinci su na Olimpijskom stadionu u Kijevu golom Šakova na osam minuta pre kraja uspeli da savladaju Briž i tako materijalizuju remi iz prvog meča odigranog u Belgiji.

Produžeci su izbegnuti i u Rusiji gde je domaći Zenit uspeo da napravi preokret u duelu sa Seviljom i tako izjednači ukupan rezultat, ali je domaće navijače golom u 85. minutu rastužio Gameiro.

Fiorentina je nakon remija u Kijevu (1:1) pred svojim navijačima savladala Dinamo sa 2:0, ali daleko od toga da se lako plasirala u polufinale. Vodila je „viola“ golom Gomeza od 43. minuta, ali je do samog kraja strepela od eventualnog izjednačenja, da bi u 94. minutu i tu dilemu otklonio Vargas.

Pobedom od 4:1 u Nemačkoj Napoli je praktično već posle prvog meča obezbedio plasman u polufinale, a kada je u revanšu u Napulju tim Rafe Beniteza poveo sa 2:0 sve je bilo jasno. Gosti su sa dva pogotka samo uspeli da izbegnu poraz i u revanšu.

Rezultati:

Zenit – Sevilja* 2:2 (0:1) (prvi meč 1:2)
(Rondon 48, Hulk 72 – Baka 6pen, Gameiro 85)

Dnjepar* – Briž 1:0 (0:0) (prvi meč 0:0)
(Šakov 82)

Fiorentina* – Dinamo Kijev 2:0
(1:0) (prvi meč 1:1)
(Gomez 43, Vargas 90+4)

Napoli* – Volfzburg 2:2 (0:0) (prvi meč 4:1)
(Kaljehon 50, Mertens 65 – Kloze 71, Perišić 73)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter