1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

LALATOVIĆ ZA HOTSPORT: Ne volim da gubim ni u nožnom tenisu, a kamoli od Partizana u derbiju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.15 u 21:01

Do predstojećeg 148. „večitog“ derbija ostalo je manje od dva dana, a tim povodom gost naše redakcije bio je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović. On je svestan težine i važnosti meča sa Partizanom u nastavku borbe za titulu.

Zvezda dočekuje Partizan u subotu od 18 sati, a Lalatoviću će kao treneru ovo biti debi na svojoj Marakani protiv najvećeg rivala. 

intervju Kakva su vaša očekivanja pred ovaj izuzetno bitan 148. „večiti derbi“, koji bi mogao da odluči prvaka Jelen Superlige?

– Samim tim što nam Partizan beži pet bodova, pa kad još dodamo da se derbi igra na našem stadionu, jasno je da nas zanima isključivo pobeda! Bod nam ne bi ništa značio, a o porazu ne želim ni da razmišljam. Naravno, neće biti nimalo lako savladati ekipu koja ima sedam reprezentativaca, plus Babovića i Sašu Ilića u svojim redovima. Oni imaju iskusnu ekipu za našu ligu, međutim i mi imamo kvalitetne igrače. U derbiju se nikad ne zna, njega odlučuje trenutna inspiracija. U prošlom derbiju su nas pobedili golom iz prekida, a mi smo 55 minuta bili bolji na terenu. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača stići do pobede – počeo je priču za HotSport, Nenad Lalatović.

intervju Kako ste podneli poraz u svom prvom trenerskom derbiju koji je igran jesenas?

– Mi smo pred taj derbi imali određenih kadrovskih problema. Svakako mi je drago što je Luka Jović igrao i tako sa samo 16 godina postao najmlađi debitant u istoriji derbija. Žao mi je što nije realizovao šanse koje je imao, ali nadam se da će mu to Bog vratiti u ovom derbiju, ako bude igrao. Naravno da mi je teško pao poraz od našeg najvećeg rivala. Kada igram nožni tenis sa svojim prijateljima ne volim da gubim, a kamoli ovako bitne utakmice. Dok sam bio u Napretku pobedio sam Partizan, a sada to isto čekam i priželjkujem sa Crvenom zvezdom. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju S obzirom da ste kao igrač igrao dosta derbija, znate sa kakvim se pritiskom nose ovi momci. Da li pokušavate nekako da ih oslobodite te tenzije?

– Derbi sam po sebi stvara pritisak, a kamoli kad se jure bodovi. Trudim se da ih ne opterećujem sa tim i da deo pritiska prebacim na sebe. Partizanu će biti lakše jer ima pet bodova prednosti. Razgovaram sa igračima, trudim se da ih opustim, ali oni dobro znaju da je u subotu praznik srpskog fudbala, da će igrati pred 40 000 navijača i veća motivacija od toga im ne treba. Naše dve ekipe se odlično poznaju, znamo sve jedni o drugima i vrline i mane, tako da iznenađenja neće biti. U derbiju ne pobeđuje uvek bolji, ima tu i faktora sreće, trenutka inspiracije. Vidim da su moji igrči glavama već u derbiju tako da nema potrebe da im još dolivam ulje na vatru. Tek mali pritisak ću napraviti u petak, dan uoči utakmice. Mislim da će ući u utakmicu kako treba – jasan je bio Lalatović.

intervju Od kog igrača Partizana preti najveća opasnost golu Rajkovića?

– Oni imaju dobar tim. Stefan Babović je najkvalitetniji fudbaler u ligi na svojoj poziciji. Takođe, tu je i Saša Ilić. Njih dvojica znaju da gurnu završni pas. Ne bih previše širio o njihovim vrlinama, imamo ih i mi, pa ćemo pokušati da iskoristimo njihove mane.

intervju Prošli derbi ste izgubili golom iz prekida. Da li ćete sada gledati da ne pravite prekršaje na 25-30 metara od gola?

– U derbiju igrači igraju pod velikim adrenalinom, a u takvim situacijama dogovori padaju u vodu. Sigurno niko ne planira da napravi faul na udaljenosti 25 metara od gola, ali se dešava. Naravno mi ćemo se truditi da to ne činimo – objasnio je šef stručnog štaba Crvene zvezde. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Crvena zvezda će u subotu imati prednost domaćeg terena, to jest veći broj navijača na tribinama. Da li je to prednost ili ne za ovako mlad tim?

– Navijači bi trebalo da budu naš 12 igrač, ali naravno sve zavisi kako uđemo u utakmicu.

intervju Ako Luka Jović bude u startnih 11 kakav će savet dobiti?

– Ne želim uopšte da ga opterećujem. Bitno je da u utakmicu uđe rasterećen kao da igra za omladince, bez ikakvog pritiska, da bude opušten i da ne razmišlja o tome da li će postići gol.

intervju Da li smatrate preteranim činjenicu da su mediji okarakterisali Jovića i Šaponjića kao nosioce derbija, budući da imaju samo 17 godina?

– Prvo pitanje je da li uopšte igrati. I oni i mi imamo dve varijante kako možemo da igramo, a verujte da ni ja još ne znam ko će biti među prvih 11. U svakom slučaju, ako obojica budu igrali, to je dobro za srpski fudbal, jer mi živimo od prodaje mladih igrača. Crvena zvezda dugo nije imala svoju decu u prvom timu, ali hvala Bogu, sad ima 5-6 igrača. Kada sam bio igrač to je bila praksa u klubu.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Da li ste razgovarali sa Parkerom koji je bio odsutan nekoliko dana zbog smrtnog slučaja u familiji?

Parker je posle utakmice sa Voždovcem dobio tri slobodna dana da otputuje u London, zbog smrti bake. Sada se vratio i biće u konkurenciji za večiti derbi – kratko je odgovorio Lalatović.

intervju Koliko je on kao stranac upoznat sa srpskim „večitim derbijem“?

Parker kada je dolazio kod nas svi su mu pričali o Zvezdi i Partizanu, kao i o derbiju, tako da je donekle upoznat. Međutim, čak i da ne zna ništa o našem derbiju, osetiće ga, jer nema igrača koji je imun na takvu utakmicu. On je profesionalac, sem skorašnjeg nesporazuma nismo imali problema sa njim – zaštito je Lalatović reprezentativca Antigve i Barbude.

intervju Nedavno su pojedini fudbaleri bodrili košarkaše Crvene zvezde u njihovom derbiju, koliko je ta pozitivna atmosfera iz košarke bitna i za fudbalski klub?

– Veoma je bitna. Tako su mogli da vide koliko pobeda nad našim najvećim rivalom znači navijačima. Trudićemo se da ne srljamo, već da igramo pametno i na kraju proslavimo pobedu sa našim pristalicama – zaključio je Lalatović na kraju razgovora za HotSport.

Pročitajte i intervju za naš portal sa Lukom Jovićem i Ivanom Šaponjićem.

hotsport.rs – D. Noveski i K. Kostić

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter