0
Evropske lige

ERIK KANTONA ZAPALIO ŠPANSKE MEDIJE: Katalonija je bila prvak sveta, a ne Španija!

Objavljeno: 14.04.15 u 09:26

Legendarni francuski fudbaler Erik Kantona našao se na naslovnicama španskih medija nakon što je poručio da je 2010. godine u Južnoj Africi titulu svetskog prvaka osvojila Katalonija, a ne Španija.  

– Svima je jasno da je Katalonija bila prvak sveta. U startnoj postavi je bilo 10 igrača iz Katalonije, dakle Španija nije bila prvak sveta. Katalonija, odnosno Barselona je osvojila Svetsko prvenstvo – rekao je Kantona, koji je dodatno hvalio Barsin model u današnjem fudbalu.

– Volim Premijer ligu, Bundesliga je odlična, ali ovde u Španiji, postoji samo Barselona. Pogledajte samo njihov sistem rada. Možete imati sav novac ovog sveta i kupiti sve što poželite, ali je ključ Barsinog uspeha razumevanja filozofije koju igrači zajedno uče iz najmlađih kategorija – istakao je Kantona.

On se takođe osvrnuo i na najbolje fudbalere današnjice, a zanimljivo da je u koš sa Mesijem i Kristijanom Ronaldom stavio Havijera Pastorea.

– Pastore je za mene najkreativniji fudbaler današnjice. Gledao sam ga uživo nekoliko puta i fascinirao me je. Nije sve u postizanju golova, ima nešto i u samoj igri, dodavanjima, kretanju, a tu je Pastore odličan. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter