0
Domaći fudbal

TRKA SE NASTAVLJA: Zvezda na krilima Jovića i Lazovića ponovo prišla Partizanu na minus dva (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.15 u 19:08

Crvena zvezda je savladala Borac iz Čačka sa 3:1 (1:0) u 22. kolu Jelen Superlige Srbije i tako zadržala bodovni priključak za Partizanom na tabeli. Razlika je sada dva boda, ali lider prvenstva ima utakmicu manje, protiv OFK Beograda na Karaburmi.

Posle uvodne šanse za Čačane, Zvezdin junak na ovom meču Luka Jović doveo je domaće u vođstvo. Igrao se 10. minut kada je tinejdžer ostao sam na drugoj stativi i sa nepunih pet metara sproveo loptu u mrežu.

Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a već na početku drugog poluvremena crveno-beli su ponovo slavili Luku Jovića. Mladi napadač je dobio loptu od Saše Stojanovića leđima okrenut golu, a onda se majstorski otresao od čuvara i levom nogom rutinski savladao golmana gostiju.

Nepunih 15 minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Zvezdu, Parker je bio oboren i sudija je zasluženo pokazao na ‘belu tačku’. Odgovornost je preuzeo Darko Lazović i bez većih problema golom rešio pitanje pobednika.

Sve što su gosti uspeli do kraja meča bilo je da postignu počasni pogodak preko Radeta Krunića, nesuđenog pojačanja Crvene zvezde. Ovim trijumfom Zvezda je prišla lideru na tabeli Partizanu na samo dva boda zaostatka, koji svoj meč 22. kola igra u ponedeljak na Karaburmi protiv OFK Beograda. Borac je ostao na 14. poziciji i grčevitoj borbi za opstanak sa 20 osvojenih bodova.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Stojanović (od 76. Avramovski), Bosančić, Lazović (od 70. Orlandić) – Parker, Jović (od 56. Gavrić);

BORAC (4-2-3-1): Bajić – Boranijašević – Gojković, Maslać, Živković – Jovančić, Božić, Krunić, Zec, Mašović (od 58’ Milojević) – Đerić (od 71’ Đerić).

Superliga, 22. kolo:

Radnički Niš – Spartak 1:0 (0:0)
(Đuričković 13)

Radnički Kragujevac – Donji Srem 0:0

Crvena zvezda – Borac Čačak  3:1
(Jović 10, 50, Lazović 66 – Krunić 80)

18.00: Vojvodina – Napredak

Ponedeljak, 13. april:
15.30: Jagodina – Novi Pazar
15.30: Mladost Lučani – Voždovac
16.00: OFK Beograd – Partizan
18.00: Čukarički – Rad

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter