0
Fudbal

KAPITEN RUSIJE: Crnogorci su žrtve svojih navijača!

Objavljeno: 29.03.15 u 15:54

Kapiten ruske fudbalske reprezentacije Roman Širokov potvrdio je da je UEFA odlučila da se meč nastavi posle incidenta u 20. sekundi meča kada je golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu.

Crna Gora je posle incidenata na utakmici igranoj u petak pred velikom kaznom, a pogađanje bakljom golmana protivničke reprezentacije, posle čega je on završio u bolnici, i pogodak Kombarova tvrdim predmetom preveliki su incidenti da bi prošla nekažnjeno.

Utakmica je prekinuta posle drugog incidenta, a bilo je osnova da se to učini već posle prvog, što nije učinjeno. Kapiten Rusije je rekao da je UEFA donela takvu odluku, a da su igrači samo želeli da igraju i pobede.

– Sudija je bio protiv da se utakmica nastavi posle povrede Akinfejeva. Ipak, odluku o nastavku je donela UEFA, a mi igrači smo želeli da igramo i pobedimo. Tačno je da smo od starta bili u neravnopravnom položaju, ostali smo bez prvog golmana i jedne izmene i bilo bi mi razumljivo da utakmica nije nastavljena. I nipošto se ne smeju kriviti crnogorski igrači za dešavanja na terenu. Oni su samo žrtve svojih navijača i nesrećnog spleta okolnosti, jer se baklje bacaju često i gotovo svuda, ali retkost je da pogode igrača – objasnio je Širokov, a prenose crnogorske ‘Vijesti’.

On je demantovao da laser koji mu je išao u oči prilikom izvođenja najstrože kazne nije, mu nije smetao i da nikako ne treba umanjiti dobru intervenciju golmana Vukašina Poleksića.

– Ne, laser nije uticao na moj šut. Bilo bi potcjenjivački i nekorektno prema sjajnoj odbrani golmana Crne Gore. I uopšte ne mislim da sam loše šutirao, jer je lopta otišla tamo gdje sam želeo. Problem je bio u tome što me je njihov golman ‘navukao’ da šutiram u pogrešnu stranu. Učinio je da budem siguran da će se baciti u levo – rekao je Širokov.

Ovde pročitajte kakva je povezanost ovog incidenta sa ulaskom Crne Gore u NATO.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter