0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAĆA ZNA: Jedna reč je ključna za reprezentaciju Srbije. To je ono što nedostaje

Objavljeno: 24.03.15 u 19:56

Reprezentativac Srbije Radosav Petrović kaže da utakmica protiv Portugala neće odlučivati o plasmanu na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

– Kakav god rezultat da bude, utakmica neće rešiti nešto u grupi. Čak i da izgubimo, možemo da se plasiramo u Francusku, a ako dobijemo može da se desi da se ne plasiramo – rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija posle tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je u Grupi I kvalifkacija.

– Činjenica je da decenijama unazad, kada je bila jaka konkurencija za tim, naša reprezentacija nije pravila uspehe. Fudbal će se igrati i posle ovih kvalifikacija, iako se nadamo da ćemo proći na Evropsko prvenstvo – dodao je srpski vezista, a prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, najveća greška je u tome što je ekipa želela svih devet bodova u prve tri utakmice.

– Najveća greška je bila što smo iz prve utakmice hteli da uzmemo devet bodova i odmah završimo posao. Nije to baš tako… Trebalo je da budemo skromniji.

On je istakao da je Portugalija apsolutni favorit, s obzirom na to da će igrati kod kuće, ali i da ima više bodova.

– Portugal je apsolutni favorit, igra kod kuće, na boljoj je poziciji na tabeli… Povoljan rezultat bi za fudbalsku javnost bio iznenađenje, a mi se nadamo i verujemo u njega – kazao je fudbaler turskog Genčlerbirlija.

Petrović je dodao da se nada da promena selektora ne sme da bude izgovor eventualnih loših rezultata, kao i to da očekuje dobru saradnju sa Radovanom Ćurčićem.

– Većina igrača je tu nekoliko godina, menjali su se selektori i to ne sme i ne može da bude izgovor. Mi smo tu da ispoštujemo njegove ideje. Olakšavajuće je to što je on izuzetno otvoren, jasno nam je stavio do znanja šta i kako hoće, a na nama je da to odradimo najbolje moguće – zaključio je bivši igrač Partizana.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju u Lisabonu od 20.45.

Da li se slažete da ‘Orlovi’ treb ada budu mnogo skromniji?

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter