12
Domaći fudbal

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Oni su pre 16 godina stali na branik otadžbine (FOTO)

Objavljeno: 24.03.15 u 12:54

Pre tačno 16 godina NATO je izvršio agresiju na tada suverenu državu Jugoslaviju i tokom 70 dana bombardovanja naše zemlje poginulo je više od dve hiljade ljudi. U misiji nazvanoj „Milosrdni anđeo“ stradali su vojnici, civili, žene i deca.

Retko kada, kao tada 1999. godine Srbi i Crnogorci širom sveta su se ujedinili. Od običnog naroda, preko političara do sportista. Upravo su naši fudbaleri, košarkaši, rukometaši, odbojkaši, vaterpolisti, atletičari i ostali širom sveta pred mečeve koje su igrali pokušavali da skrenu pažnju svetske javnosti na „pakao“ kroz koji njihov narod prolazi.

Tako su Siniša Mihajlović i Dejan Stanković ispod dresa nosili majicu sa natpisom „Stop ratu u Jugoslaviji“, dok je Mateja Kežman proslavljajući golove u pokazivao metu goverći da NATO bombe pogađaju i njega. Patriotizam prema svojoj zemlji pokazali su Aleksandar Đorđević, Zoran Bata Mirković, Dragan Stojković Piksi, kao i mnogi drugi sportisti. Bilo je podrške iz inostranstva, a najupečatljivija je bila od zvezde brazilskog fudbala Romarija.

Ipak, najdrastičniji bunt pokazao je bivši fudbaler i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić koji je tog 24. marta 1999. godine napustio francuski Mec i vratio se u domovinu gde se pridružio vojsci Srbije u borbi protiv agresora. Bravo heroji, bravo junaci…

hotsport.rs

0
0

12 Komentara

  1. A vi koji se pravite pametni, gde ste vi bili tokom rata…Verovatno biste se sami prijavili da branite Kosovo ili biste poslali svoju decu? Licemeri…..

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve to, ali kad kazu za nas iz Republike Srpske da smo Bosanci, bosanska nacija ne postoji, postoje Srbi, Hrvati i Bosnjaci

    0
    0
    Odgovori
    • Sve to stoji sem bosnjaka,jer to ne postoji,postoje Srbi, Hrvati,Turci koji su ostali posle osmanlijskog povlacenja kojih je ostalo oko 10.000,a verski prebezi ne mogu stvoriti naciju,oni su ili Srbi ili Turci.

      0
      0
      Odgovori
  3. svetlana nemoj da zameris ali i meni smeta kada mi neko kaze da sam srbijanac. kao sto nas nazivaju srbi iz bosne i republike srpske.celog zivota su mi govorili da sam srbin iz srbije i u skoli i roditelji i svi i sada neko iz mogu reci druge drzave mi hladno kaze da nisam srbin.ne mrzim nikog i ne gledam u tudja dvorista i nepricam nikome ko je i sta je i ne dam da mi neko kaze da nisam srbin.PONAVLJAM BEZ LJUTNJE AKO SAM NESTO LOSE REKO IZVINI.

    0
    0
    Odgovori
  4. Slazem se sa g-dinom Outsider…I znate…smeta mi sto se stalno u Srbiji govori…Srbi I Crnogorci….pa valjda, Srbijanci I Crnogorci a svi zajedno smo Srbi…mislim da ste sa tim napravili jos jedan problem….

    0
    0
    Odgovori
  5. Slazem se sa g-dinom Outsider…I znate…smeta mi sto se stalno u Srbiji govori…Srbi I Crnogorci….pa valjda, Srbijanci I Crnogorci a svi zajedno smo Srbi…mislim da ste sa tim napravili jos jedan problem….

    0
    0
    Odgovori
  6. Не сер*те више за Михајловића и Станковића! Обојица су јавно изјавили да немају намеру да им се деца школују у Србији. А ти и што причаш „да имаш могућности“,па доста људи има могућности па им се деца овде школују а касније иду где хоће. ЛУКИЋУ СКИДАМ КАПУ ИАКО САМ ГРОБАР ЧОВЕК ИМА ПЕТЉУ ДА НЕ КАЖЕМ НЕШТО ДРУГО. СВАКА ЧАСТ.

    0
    0
    Odgovori
  7. Stali su ne branik svojih karijera I DEBELIH RACUNA U BANKAMA, POBEGLI 1000 kilometara DALEKO OD OTADZBINE, a onda se kao kurcili kako vole svoju zemlju. I Mihajlovic i ovaj pored njega su izjavili DA NJIHOVA DECA NIKAD NECE Da ZIVE u Srbiji, KO NE VERUJE NEKA IH PITA I SAD, evo nema rata I „sve je ok“. TAKO SE NE BRANI OTADZBINA, BANDA KAO I SVI OSTALI KOJI SU pobegli kad je bilo tvrdo, ali ima onih koji pamte!!! DALEKO IM LEPA KUCA, SAMO STO DALJE OD SRBIJE!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Reci mi prijatelju,da imas mogucnosti i da si na njihovoj poziciji da li bi ti svojoj deci omogucio bolji zivot negde ili bi ih postio da se bore u ovom paklu ovde?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter