0
Evrokupovi

LE, 1/8 FINALA: Violina šamarčina ‘vučici’ uz crveni karton Ljajića, šou u Kijevu (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.15 u 21:20

Fudbaleri Fiorentine i Dinama iz Kijeva obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Viola je napravila veliko iznenađenje. Legenda Rome, a sada trener Fiorentine, Vićenco Montela, potpuno je nadigrao svoj bivši klub i u sred Rima savladao ga 3:0 (prvi meč 1:1). Kakav je „šamar“ dobila „vučica“ govori to da je gost sva tri pogotka postigao za svega 22 minuta. Fiorentina je povela u 9. minutu posle penala koji je skrivio Holebas. Precizan sa „bele tačke“ bio je Rodrigez.

U 18. minutu bilo je 0:2. Veliku grešku napravio je golman Rome Skorupski koji je izleteo po loptu na gol aut liniju, ispustio je, a Alonso se sa njom ušetao u gol. Konačnih 3:0 u 22. minutu postavio je Basanta posle kornera koji je izveo Fernandez.

Neslavno je utakmicu završio Adem Ljajić. Srbin je u 88. minutu dobio drugi žuti karton i morao je da napusti igru.

Šou smo gledali i u Kijevu. Dinamo je sa 5:2 savladao Everton i tako anulirao rezultat 1:2 iz Liverpula. Meč je obeležila fantastična igra tima koji je trenutno lider ukrajinskog šampiona, kao i nekoliko evrogolova. A goleadu je otvorio Jarmolenko u 21. minutu fantastičnim udarcem sa 22 metra. To kao da je „pecnulo“ Lukakua u 29. minutu, kada je uzvratio evrogolom.

Brzo je Dinamo stigao do nove prednosti. Posle karambola u kaznenom prostoru Evertona, najbolje se snašao Teodorčik i pogodio za 2:1. Da na ovom meču produžetaka neće biti bilo je jasno u 56. minutu kada je Veloso pogodio za 3:1.

San navijača Dinama se nastavio i u drugom poluvremenu. Gusev je posle sjajne akcije svog tima u 56. minutu pogodio za 4:1. Tačku na pitanje pobednika stavio je Antuneš u 76. minutu golom za 5:1. Poraz Evertona ublažio je Jagelka u 82. minutu. „Karamele“ su se i definitivno oprostile od svake šanse da sledeće sezone igraju u Evropi.

Nešto ranije plasman u četvrtfinale Lige Evrope izborio je Napoli koji je posle pobede na svom terenu 3:1 igrao nerešeno 0:0 sa Dinamom u Moskvi.

Liga Evrope, osmina finala:

Dinamo M – Napoli 0:0 – prvi meč 1:3

Roma – Fiorentina 0:3 (0:3) – prvi meč 1:1

(Rodrigez 9, Alonso 18, Balanta 22)

Dinamo K – Everton 5:2 (3:1) – prvi meč 1:2
(Jarmolenko 22, Teodorčik 35, Veloso 37, Gusev 56, Antuneš 76 – Lukaku 29, Jagelka 82)

Ajaks – Dnipro
Bešiktaš – Klub Briž
Inter – Volfsburg
Sevilja – Viljareal
Torino – Zenit 21.05

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter