182
Domaći fudbal

ANKETA: Evo kako su navijački podeljeni London, Rim, Moskva… Za koga navijaju Srbija i Beograd? (FOTO)

Objavljeno: 14.03.15 u 23:00

Na portalu scoresandvideo.com pojavila se zanimljiva grafika na kojoj može da se vidi za koje klubove u kojim delovima velikih svetskih gradova navija lokalno stanovništvo.

Najzanimljivija ilistracija stiže iz glavnog grada Italije gde je potpuno jasno da severni deo Rima navija za Lacio, a nešto veći južni za Romu.

rim-navijaci

Nešto severnije u Milanu situacija je nešto kompleksnija, ali je očigledno da daleko veću teritoriju pokrivaju navijači Intera u odnosu na Milan.

milano-navijaci

London je podeljen na pet klubova koji se trenutno takmiče u Premijer ligi (nedostaje Kristal Palas) i čini se da najveću površinu pokrivaju pristalice Arsenala, a tek nešto manju Čelsijevi fanovi. Čini se da Totenhem ima više pristalica od Vest Hema, dok je najmanje onih koji navijaju za Kvins Par Rendžerse. Na ovoj mapi nije obeleženo gde su stacionirani navijači Kristal Palasa.

london-navijaci

Zanimljivo je da u centralnim delovima Mančestera populacija većinski navija za Siti dok su pristalice Junajteda stacionirane po obodima ovog industrijskog centra.

mancester-navijaci

U Moskvi su najbrojniji navijači moskovskog Spartaka, slede pristalice CSKA, Dinama, Torpeda i tek na kraju Lokomotive.

moskva-navijaci

Istanbul je gotovo podjednako podeljen na tri celine. Većinski deo navijača Bešiktaša i Galatasaraja nalaze se na evropskom delu ove metropole, dok je većina pristalica Fenerbahčea stacionirana u preko Bosfora i Dardanelea.

istanbul-navijaci

Na ovoj karti nisu obeleženi Beograd i Srbija odnosno nije ubeleženo kako je navijački podeljena populacija na ovim prostorima te stoga sprovodimo anketu koga ima više.

Za one koji su iz Beograda pitanje je za koga navija vaš kraj, a za one navijače naša dva najveća kluba koji nisu iz srpske prestonice pitanje je za koga većinski navija vaš grad. Odgovore možete da ostavite u komentarima.

Za koga većinski navija vaš grad

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

hotsport.rs

0
0

182 Komentara

  1. Из Моjковца сам из Српског града на северу Црне Горе.Моjковац 80% Партизан.Црна Гора 60% за Партизан.Србиjааааааааа.

    3
    3
    Odgovori
  2. Stari Beogradjani ne navijaju za komunisticke klubove. Dodjosi, seljaci, ganci, prekodrinski Srbi su gotovo svi zvezdasi, partizanovci su uglavnom druga generacija dodjosa i duplo ih je manje u BG ali su bucni i agresivni pa se stice utisak da ih je mnogo vise. Stari beogradjani (njih je najmanje u BG) navijaju za OFK Beograd ili lokalne klubove (oko 20 %). Za Zvezdu , koja je kao vekosrpski klub, najvise navijaju komunjare i novokompanovane srbende (patriJote), kao i skromno obrazovani. Naravno , da se neko ne bi nasao povredjen ovim – izuzetaka od ovog sto sam napisao ima dosta – ali u globalu je tako.

    4
    0
    Odgovori
    • Svi krajevi do i u blizini marakane su apsolutno zvezdaski ,dusanovac,vozdovac,dedinje,senjak,veci deo vracara( neimar, cubura ,crven krst).Zvezdaski krajevi su i deo banovog , cukaricka padina, zarkovo ,,bele vode,vidikovac, resnik ,kanarevo brdo, miljakovac 2 ,veci deo dorcola,tasmajdan i krajevi oko njega ,.deo mirijeva.
      Grobarski,gornji dorcol , manji deo vracara, miljakovac 1 , zeleznik ,petlovo brdo, deo banovog brda , deo kumadraza , deo karaburme .
      United force ,banjica , i mozda cerak , deo kumodraza ?.
      Plava unija , deo karaburme.
      Invalidi , brace jerkovic.

      Zvezdara, kaludjerica, mali i veliki lug , medakovici ,konjarnik -?
      Krajevi preko dunava-zvezdaski , kotez, deo borce , krnjaca. Grobarski, padinska skela , deo borce.

      Novi beograd . Zvezdaski , svi dunavski blokovi , sajmiste ,bezanija , 45-ti , i blokovi oko studenjaka.
      Grobarski , savski blokovi (osim 45-tog), i fontana.

      Zemun .Taurumi drze u velikoj vecini , ima i grobara i delija.
      Otprilike za ceo Beograd, 60%zvezdasi , 30%partizani , 10%ostali.
      Za ostale gradove u srbiji su manje vise zvezdaski.
      Narocito srednja srbija i macva , jagodina ,cacak , kraljevo , paracin , cuprija , valjevo ,sabac,lazarevac,mladenovac , pancevo su u velikoj meri zvezdaski.
      Gradovi u kojima ima u dobroj meri i partizanovaca , vrbas , nis , vranje , pirot , subotica , obrenovac , leskovac.
      Rebublika srbska je u velikoj meri zvezdaska.
      Crna gora je tu negde pola pola

      1
      3
      Odgovori
  3. SURDULICA CELA CRNO BELA!
    Inače odnos navijača u Srbiji je sledeći:
    PARTIZAN 44,5%
    C.ZVEZDA 37,8%
    ostali…
    U okruženju (Ex Jugoslavija) odnos je sledeći:
    PARTIZAN 62,1%
    C.ZVEZDA 27,8%
    ostali….

    1
    3
    Odgovori
  4. Malo kasnim, video sam ovaj posting tek nedavno, pa da se prikljucim…. Zvezda jeste popularnija u Srbiji od mog PFC,ali je to daleko manja proporcija od one koju ganci propagiraju. Neka rannja istrazivanja, obavljena u 2005/6 god. govore da Zvezda ima u Beogradu najvise simpatizera i to ne treba biti sporno. Evo te statistike.
    Crvena Zvezda. 48.6%
    Partizan. 39,7%
    Ostali. 11.7%
    Sto se tice rasprostranjenosti, to je kod nas mnogo disperziranije,ali se zna da je veca koncentracija Partizanovaca ,dok su Zvezdasi ravnomernije rasprostranjeni po celom gradu. Najvece koncentracije partizanovaca su N. Bgd, Zemun,Vozdovac,Palilula i Kosutnjak,Cukarica . Zvezdini navijaci dominiraju u podrucju Vracara, Zvezdare, Medakovica, i centralni deo,tzv dvojka. Podeljeni ravnopravnije su Dorcol,Rakovica te prigradska naselja,s tim da Mladenovac i Zeleznik pripadaju zvezdaskoj gerili. Pancevo, Barejevo i Vojvodjanski deo Bgd je Partizanova emocija. U svakom slucaju, nema bas mnogo sirih celina za koje se moze reci da su emotivni deo bilo kog kluba. Ni u jednoj od pomenutih aglomracija ni jedanklub nema manje od 30% navijacke emocije!

    1
    2
    Odgovori
  5. Onaj ko je nastao u Hrvatskoj ne može biti obuhvaćen u anketi o Srbiji i Beogradu. Samo srpski klubovi dolaze u obzir. Usput….. I svet je ceo CRVENOBEO 🙂

    0
    3
    Odgovori
  6. Predgradje Sremcica
    Sremcici od 100% su 55% Grobari 40% Delija i 3% Radovca 2% Ostalo
    Pisite u kom kraju ima vise navijaca,jeste da sam delija ali realno kazem da u Sremcici ima vise Grobara nego Delija 🙂

    1
    1
    Odgovori
  7. Sad ce Grobarima da proradi kompleks pa ce da glasaju…A zna se da Zvezdasa ima vise za par stotina hiljada 300-400 000 mada to je manje bitno stadion je merilo a tu kaze 14000 prosek prema 4000

    0
    2
    Odgovori
    • Buraz Prijedor je podeljen izmedju alkosa i cigana, a grobara ima na obodima kao sto su aerodromsko naselje, palanciste, a urije su podeljene izmedju grobara i alkosa

      0
      0
      Odgovori
  8. Na Vozdovcu najvise ima Delija, recimo autokomanda to je stari Zvezdin kraj, Banjica naravno pripada Radu, ali ni tamo nije situacija kristalna, sve u svemu sto se tice Vozdovca, on je Zvezdin, Grobara ima malo na povrsini avale, ali vrlo slabo…

    1
    0
    Odgovori
    • Kaze gejlija nas je 3000 a njih 13000 (kad bi se lagali, mozda 8-9000), pa nama NAPLACUJU ulaz i to finu sumu, a kad vidim na basketu nas 8 i po 000 u Pioniru a vas PETSTO dodje mi da… Hahahaha…

      0
      0
      Odgovori
      • Ili lazes kao pas ili nisi dovoljno inteligentan.
        1.pionir prima najvise 7 000, prva Laz
        2.to nije prosek , nekad vas i bude 7 , ali negad dodje samo 3 hiljada,..
        3 zveda ima prosek 14 hiljada , ali nekad dodje i 20 , a nekd i 10..
        E sad mi sinko kazi , neko ima prosek 14 a neko 5.
        Nekom dodje 20 hiljada a nekom maksimalbo 7.
        Sta cemo sad?
        .

        0
        0
        Odgovori
    • Ali zato vecinski deo hrvatske navija za ZVEZDU, em je njihov Hrvat Penezic osnovao, em najvece uspehe doneo njihov Hrvat na celu FJS Sajber, em je Hrvatska Torcida pobratimljena sa Torcidom, em je najveca zvezdina legwnda Hrvat Decembarski!!

      0
      0
      Odgovori
  9. ИСТИНА ЈЕ СВЕ ВАС БОЛИ ЗРЕЊАНИН САМО ЗВЕЗДУ ВОЛИ!
    ТИ СИ САМО ЛОША КОПИЈА НАШЕГ СЕВЕРА ПИЧКО ГРОБАРСКА!

    0
    1
    Odgovori
  10. xaxaxaxa..kod nas nema cacacaca fanova dovoljno da napune jna..kakvo crno poredjenje sa visemilionskom silom..grobari su fanaticni i odani ali ih je bas premalo…cigani pa svesni da su daleko brojniji,pa i nema pravog repera za podelu…85-15 procentualno otprilike..brojnost kao u madridu otprilike galaktikosi i pcelice,ili u barsi doticna dama i espanjol…sto bi rekli stari gde si posao prackom na mlaznjak…ipak je zvezda bila i ostace najveca sila ovog dela evrope..po brojnosti.popularnosti,svemu…savet od srca da pravite realnije ankete,u ovoj je se pobednik zna pre nego sto je borba i pocela..pozzz majci srbiji…

    1
    0
    Odgovori
    • Koliko si to odlepio to nije… 85:15, na osnovu fudbala? A na osnovu kosarke je onda 92:8 za PARTIZAN, mi punimo Pionir non-stop po 8 i po 000 a vas po 500-800 dodje!! Grobari bojkotuju upravu tj bojkotovali smo Djuru, nadali smo se da ce ovi biti bolji ali em su Vucicevi (u SNS-u), em lagali da ce uneti svojih 6 miliona u klub cim ih izaberu a onda su uzeli kredu od 4 milke a moracemo za 5 godina 4,7 miliona da vratimo, velika kamata, smenjuju trenera kog Grobari vole… I naravno, nama NIJE GRATIS ulaz ni kod nas ni u gostima, kao vama, ili vam karte neka sica tipa 100 dinara ceone tribine a u Jagodini samo treba da kazes u skoli da si zvezdas i gledao bi je protiv svoje Jagodine i dobices kartu a ako si Grobar onda je 300 dinara Jug a 500 bokovi, filijala postuje sestru a Partizan dere!!

      0
      0
      Odgovori
  11. Gakdobra malo mesto pored nivog Sada je u totalnoj dominaciji crno bele boje..
    90% dece navija za Partizan..
    U 7 i 8 razredu osnovne skole od 45 djaka samo su 3 za zvezdu,1 za vosu sve ostalo grobari..

    0
    1
    Odgovori
  12. U Beogradu imate vise klubova i ne moraju svi da navijaju za crveno i crno bele. Ima i nas koji navijamo za Zemun,a ako niste znali postoje i Radovci,Ofkovci itd. Promenite anketu i stavite vise klubova da se glasa za njih a ne samo da favorizujete vecite rivale. Zemun navija za zeleno plave iz Gornje Varosi.

    1
    0
    Odgovori
  13. I u beogradu je jasno ko za koga navija,Partizan-palas,miljakovac,rakovica,dorcol,vidikovac,stari cerak,kosutnjak,brace jerkovic,petlovo brdo,borca,veci deo nbgd,bezanija,zeleznik,kumodraz,padinska skela…Zvezda-kanarevo brdo,banovo brdo,zarkovo,medak 1,autokomanda,blok 25,dorcol jedan deo,
    Senjak,dedinje,sremcica,slavija,jajinci,avala,cukaricka padina,…Rad-banjica,trosarina,jajinci,banovo brdo,vidikovac,kumodraz…zemun za zemun..

    0
    0
    Odgovori
    • Ispravio bih te u 2-3 stvari:
      1:Ne bih se slozio s tobom da je veci deo nbgd partizanov.Ima delija oko bezaniske kose(poznatiji BBRS),blok 21,blok 25,Blok 38(ako se ne varam),to su samo neki od poznatijih…Ima tamo dosta grobara,ali bih rekao da je 50-50%
      2:Banovo brdo oduvek bio voma poznati grobarski kraj,to da su tamo delije nije tacno.
      3:I kumodraz ne mozes reci da drze United force,zato sto ima znacajan broj grobara i tamo su dosta podeljeni.
      Ovo ostalo si dobro napisao.

      0
      0
      Odgovori
  14. MM2 : xexexe … Kakvi gradovi takvi i navijaci … Mladenovac i Sopot gradovi…? Decko jel si ti malo prso … xD

    0
    0
    Odgovori
    • Some ja sam samo napisao u ono sto sam siguran ,jer zivim u ovom podruciju i znam da su ovde navijaci Partizana u velikoj vecini, a za tvoju informaciju samo opstina Mladenovac broji oko 85 000 stanovnika a sam Mladenovac oko 33 000,pa je trenutno veci i od Arandjelovca,pa posto je pitanje bilo za koga navija Beograd i Srbija ,a Mladenovac i Sopot su Beogradske opstine,tako da zivim u Subotici recimo znao bih ko je tamo vecvina kao i u okolnim gradovima,tako moj ciganski kompleksasu nije za tebe zanimljiva geografija,drzi se ti tvog stuba srBstva….

      0
      0
      Odgovori
  15. Iako Zvezda u Srbiji ima više navijača i to je svima jasno, u Vrbasu je uvek ogromna većina bila za Partizan. Verovatno i zbog toga što je najveća legenda vrbaskog fudbala Joakim Vislavski bio dugogodišnji prvotimac Partizana. U Vrbasu ćete naći tek po kojeg navijača Zvezde, zaista ne mnogo, najviše do 15%

    Dakle, Vrbas gotovo potpuno crno-beli grad.

    Inače istina je da je Novi Sad crveno-beli, ali ne zbog Zvezde već zbog Vojvodine za koju navija velika većina Novosađana, iza njih su najverovatnije navijači Zvezde (Novo Naselje, Veternik), posle njih slede navijači Partizana, FK Novi Sad itd.

    1
    0
    Odgovori
    • Ne bih se slozio sa tobom bas ,pa Detelinara,Podbara bili uvek grobarski krajevi na novom naselju pola pola,to je istina mozda cak i vise Grobara,firmasa na naselju nema :)!..

      1
      1
      Odgovori
      • Bili nekad buraz,nekad.Ja sam isao u saobracajnu skolu u ns,ona bude na podbari.Podbara ti je danas 70% firmasi,30% grobari,Detelinara tu smo mi i koridasi(mada je dosta grobara sa detelinare preslo da navija za koridu i za firmu)pa tako da ima i malo firmasa,ali ne smeju da nose obelezja i da se kurce,a novo naselje to je tacno sto si napisao.

        1
        1
        Odgovori
    • AU ANALITICAR, PRETERA GA MALO.. 🙂 ZVEZDA 46 % PARTIZAN 38 % OSTALI 7 % NEOPREDELJENI 9 % TO JE ISTINA. POSLEDNJIH GODINA PARTIZAN IMA TENDENCIJU RASTA BROJA NAVIJACA U ODNOSU NA ZVEZDU, NAJVISE ZBOG KOSARKE, A I FUDBALA. ZVEZDA JE VELIKI BROJ NAVIJACA DOBILA ZBOG PUBLICITETA POSLE BARIJA.

      0
      0
      Odgovori
    • analiticar ovako zapravo stoje stvari : zvezda 46 %, partizan 38 %, ostali 7%, neopredeljeni 9 %. partizan ima tendenciju rasta broja navijaca, a zvezda ima sada vecinu zbog publiciteta devedesetih koji im je doneo bari.

      0
      0
      Odgovori
    • Najveci klub na Balkanu ako se gledaju uspesi i broj navijaca je STEAUA, a ako se gleda sam broj trofeja debelo najvise ih ima CSKA Sofia!!

      0
      0
      Odgovori
  16. Mladenovac,Arandjelovac,Sopot su Grobarski gradovi,ovi drugi gotovo da i ne postoje u tim gradovima…Ziveo Partizan ponos SRBIJE!!!

    0
    0
    Odgovori
  17. Звезда, Србија никад Југославија…
    ЗВЕЗДА, СРБИЈА, КОСОВО-МЕТОХИЈА!!!
    СРБИЈА, БЕОГРАД, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА… Р.СРПСКА ЦЕЛА ЦРВЕНО-БЕЛА!
    СМЕДЕРЕВО НАВИЈА ЗА ЗВЕЗДУ!

    0
    0
    Odgovori
    • Zvezda Srbija, a u Bariju bilo tri i po Srbina… Zahvaljujući Hrvatu, Makedoncima, Bošnjacima, Deji Milogorcu i Rumunu postali ste prvaci Evrope… Pokrij se ušima!

      0
      0
      Odgovori
  18. Lazarevac, Leskovac, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Subotica, Nis, vecina Beograda, Kragujevac, Vranje, Palanka, svi navijaju za Zvezdu, to svi znaju sve ostalo su price..

    1
    0
    Odgovori
    • Rece navijax kluba koga je HRVAT Penezic osnovao, koji su pobratimi sa HRVATSKOM Torcidom od 80-ih jos i cija je najveca igracka legenda HRVAT koji je zidao spomenik „Junacima OLUJE“ u Kninu, poginulim ZNG-ama naravno!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter