1
Fudbal

PROTEST PROTIV ŠUKERA: ‘Tole, ne podržavaj Ustašu!’

Objavljeno: 13.03.15 u 18:07

Odluka Tomislava Karadžića da pruži podršku kolegi na čelu Fudbalskog saveza Hrvatske naišla je na oprečne komentare i negodovanja, a poslednji u nizu je saopštenje Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić je Davoru Šukeru poručio da će ga podržati u kandidaturi za člana Izvršnog odbora UEFA, a uz to je dodao da je Šuker u Beogradu uvek dobrodošao.

Zato je predsednik udruženja izbeglica Miodrag Linta izašao je u javnost sa saopštenjem kojim poziva Tomislava Karadžića da uskrati Šukeru podršku zbog njegovih ranijih izjava kojima je pozivao na Ustaštvo.

– Šuker je krajem 2010. godine u razgovoru za hrvatski T-portal jasno rekao da se zna kojoj opciji je naklonjen i da se ne stidi što je bio na grobu Pavelića. Podsećamo čelnike FSS da su novembra 2013. godine oštro osudili provokativnu izjavu Šukera da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Koliko znamo, Šuker se do današnjeg dana nije ogradio od pomenute izjave – piše u saopštenju.

Šuker je čovek koji smatra da ustaše na čelu sa Antom Pavelićem nisu zločinci koji su, za vreme Nezavisne države Hrvatske, izvršili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, već oslobodioci i borci za interese hrvatskog naroda. Takav čovek ne može biti dobrodošao u Srbiji i ne zaslužuje podršku FSS sve dok podržava ustašku ideologiju i dok smatra da Hrvatska treba da bude prva reprezentacija koja će odigrati fudbalsku utakmicu sa lažnom državom Kosovo – poruka je Koalicije udruženja izbeglica iz Srbije, koje potpisuje Miodrag Linta.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter