4
Domaći fudbal

ODLAZAK NA POMOLU: Mehengladbah ponovo ‘merka’ Zvezdinu nadu

Objavljeno: 10.03.15 u 10:40

Praktično tokom celog prošlog leta svi oni koji prate dešavanja u Jelen Superligi Srbije bili su svedoci transfer-sage oko veznog fudbalera Crvene zvezde, Mihaila Ristića koji se nalazio na radarau Borusije iz Mehengladbaha.

Manje ili više (ne)provereni i (ne)pouzdani izvori svako malo selili su mladog reprezentativca sa stadiona „Rajko Mitić“ put nemačke Bundeslige.

Ipak, epilog svega toga bio je ostanak Ristića u Ljutice Bogdana. Međutim, čelnici crveno-belih, uvidevši da bi na transferu ovog momka mogli da zarade koji dinar u ova krizna vremena, odredisli su cifru od 1,5 miliona evra za obeštećenje za ovog momka.

Pa, ko voli – nek izvoli.

Taman kada se činilo da od transfera u Mehengladbah nema i neće biti ništa, priča oko odlaska Ristića u Borusiju ponovo je dospela u žižu javnosti.

Skauti Mehengladbaha imali su zadatak da dobrano prouče igru veznog fudbalera crveno-belih. Oni su i jesenas dolazili u Beograd kako bi se uživo uverili u kvalitet Ristića, a zamenik šefa skauting službe, saznalo se, bio je u Jagodini kako bi posmatrao Crvenu zvezdu.

I protiv Vojvodine je došao predstavnik sportskog sektora i imao je šta da vidi iz repertoara potencijalnog mladog reprezentativca Srbije.

Nije Ristić igrao na svojoj prirodnoj poziciji ofanzivnog veziste, već je imao još defanzivnije zadatke što se dopalo Nemcima. Izdržao je jak ritam po čemu je poznata Bundesliga i sledi svakako pozitivan izveštaj.

Cena obeštećenja od 1,5 miliona evra ne predstavlja problem imućnijim Nemcima, a presudnu ulogu u transferu ovog momka biće – derbi sa Partizanom kada će ponovo skauti biti na tribinama i dati konačnu ocenu o ovom momku.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Mozda mu je prosle godine cena bila 1.5 miliona ali posle dobrih igara ove polusezone nista ispod 2.5 miliona.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori
  2. to sto pise ovaj grobar iz sporta za 1.5 milon neka objesi macku od rep,,Ristićeva cijena je najmane 5 mil,,pa onda ko voli nek izvoli!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter