0
Evropske lige

MURINJO: Ne gubim vreme pokušavajući da ubedim Čeha da ostane

Objavljeno: 03.03.15 u 18:52

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da neće pokušavati da ubedi golmana Petra Čeha da ostane na Stamford Bridžu. 

Čeh je ove sezone izgubio mesto na golu, pošto se u klub sa pozajmice iz Atletiko Madrida vratio Tibo Kurtoa i prvi je golman „Plavaca“, zbog čega su britanski mediji spekulisali da će otići iz Čelsija.

– Mislim da Petr nije čovek koga bi trebalo da ubeđujete. On će doneti odluku, mislim da je dovoljno zreo da donese odluku koja je dobra za njega i njegovu budućnost. Ja ću čekati i želeti da Čeh odluči da ostane. Veoma, veoma bih voleo da ostane. Ali ne gubim vreme pokušavajući da ga ubedim. Ako mi kaže da želi da ostane, reći ću mu svoje mišljenje – da je on jedan od trojice najboljih svetskih golmana i da vredi mnogo novca – dodao je on.

Ako Čeh ode, uprava Čelsija će pokušati da dovede golmana Totenhema Breda Fridela i Roberta Grina iz Kvins Park Rendžersa.

Arsenal je bio zainteresovan za Čeha, kome ugovor ističe za godinu dana, ali bi uprava Čelsija više volela da ga proda stranom klubu.

Murinjo je rekao da može da „garantuje“ da će kapiten Džon Teri ostati u klubu još najmanje godinu dana, ali da ugovor još nije potpisan.

– To će se sigurno dogoditi pre kraja sezone. Garantujem da će i sledeće sezone Teri biti fudbaler Čelsija. Znam šta mi je uprava rekla i šta mi je Teri rekao. Nema sumnje da će dobiti ugovor – rekao je on i dodao da klub mora da razmišlja na koji način će naći zamenu za Terija.

Teri je u nedelju podigao svoj 15. trofej u karijeri, posle pobede nad Totenhemom od 2:0, u finalu Liga kupa.

– Svakog od ovih igrača je teško zameniti, ali morate da se zapitate šta dalje. Nekada je rešenje iza ugla, a nekada nije i morate da ga potražite u drugom klubu. Ali, to je proces i imamo vremena pošto Džon ove sezone dokazuje da je igrač za naredni period. On ima vremena da uživa u fudbalu kod nas, a sa druge strane, to nam daje dovoljno vremena da razmišljamo šta ćemo dalje – rekao je Murinjo.

hotsport.rs  – Beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter