0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POVERLJIVO IZ SVLAČIONICE: Kako glase kreativni nadimci Zvezdinih igrača?

Objavljeno: 15.02.15 u 12:56

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević otkrio je nekoliko interesantnih nadimaka iz tabora crveno-belih koji će sigurno zanimati navijače, popularne Delije.

On sam nosi nadimak ‘tenk’, koji je dobio u omladinskom pogonu od trenera Tome Milićevića.

– Tako me prozvao trener Toma Milićević. Tada mi je delovalo pomalo čudno, ali sam se s vremenom navikao i sviđa mi se – objasnio je Kovačević, a potom otkrio:

– Štoper Darko Lazić je naš Stalone. Sjajan je momak i veliki profesionalac. Kod njega nema odustajanja u duelima i fizički je veoma spreman, tako da podseća na slavnog glumca iz uloga u njegovim filmovima – rekao je Kovačević.

Povratnik Dušan Anđelković takođe ima svoj nadimak još iz svog prvog mandata u klubu.

– Nadimak Džin nosi još od prvog mandata u Zvezdi, zato što je rastom najniži. Ipak, po brzini je u samom vrhu i kada krene u prodore liči na Roberta Karlosa. Kataija sam prozvao Mađar, mada ga često zovu Sale, a Sašu Stojanovića – Deda, iako je poznatiji kao Caki. Objasnio sam mu da je preuzeo ulogu Milijaša, sa njim je igrao, pa je red da ga komplet nasledi. Salami je Salama, pošto se lakše izgovara, Grujić je Makana, a zovu ga i Gruja – otkrio je Kovačević.

Od ostalih igrača sa kreativnim nadimcima tu su – Vukan Savićević kojem se nekadašnji saigrač Maksimović obraćao sa – Student, dok nadimak Đoša, kao iz serijala “Porodično blago”, nosi Stefan Đorđević.

hotsport.rs/Novosti

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter