2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VUČELIĆ: Partizan više neće prodavati procente, svi igrači od sada će biti isključivo vlasništvo crno-belih

Objavljeno: 25.01.15 u 11:45

Potpresednik Partizana Milorad Vučelić izjavio je da crno-beli više neće prodavati prava od određeni deo procenata nad vlasništvom njegovih igrača, već će svi fudbaleri ovog tima ostajati isključivo u vlasništvu kluba iz Humske.

Kao što je poznato, tokom minulih godina u klubu iz Humske često se dešavalo da najtalentovaniji fudbaleri budu najpre prodavani određenim menadžerskim agencijama, ili u celosti ili delom, da bi tek kasnije napuštali tabor Parnog valjka.

Naravno, novac bi se tada proporcionalno delio ukoliko bi vlasništvo bilo podeljeno, ili bi crno-beli u ekstremnim slučajevima gubili i sav prihod, ukoliko bi se menadžerska agencija kojim slučajem domogla 100 procentnog vlasništva nad tim fudbalerom.

Vučelić je u razgovoru za Mozzartsport potvrdio da je takvoj praksi u poslovanju Parnog valjka došao kraj:

– Partizan ne sme sebi da dozvoli da ima igrača koji nije kompletno njegovo vlasništvo. Ideja je da više ne ulazimo u poslove u kojima se pominju bilo kakvi procenti ili prodaja komercijalnih prava trećim licima, agencijama ili fondovima. Uostalom, znate i sami da su, primera radi, prethodni čelnici prodali 50 odsto prava na Andriju Živkovića, što znači da kad on bude odlazio nećemo moći da računamo na „punu“ zaradu – kazao je Vučelić i dodao:

– Da se takvi slučajevi ne bi ponavljali dogovorili smo se da zaključujemo ugovore samo sa onim fudbalerima koji će biti apsolutno vlasništvo Partizana, ali i da prekinemo sa praksom kad je reč o delu novca koji od transfera dobija klub odakle određen igrač dolazi kod nas – podvukao je potpresednik crno-belih.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter