1
Domaći fudbal

DRAGOSLAV ŠEKULARAC: Kada gledam naše igrače u inostranim ligama, divim im se, ali kada zaigraju za reprezentaciju…

Objavljeno: 25.01.15 u 10:01

Druga Zvezdina zvezda, legendarni Dragoslav Šekularac, smatra da reprezentativci Srbije pružaju fantastične role igrajući u inostranim ligama.

Međutim, kako kaže popularni Šeki, kada se ti isti igrači okupe da igraju za nacionalni dres, oni ne pružaju ni delić tog nekog evropskog šmeka.

– Kada gledam naše igrače u inostranstvu, koji nose dresove najboljih klubova u Evropi, divim im se. A onda se pitam: kako ti fenomenalni igrači u dresu reprezentacije ne pružaju ni delić onog evropskog šmeka. A kada je tako, onda nije ni čudno što nemamo rezultata – smatra Šekularac.

On ističe da je „čovek starog kova“, pa zbog toga kao velike zvezde i idejne vođe ne vidi igrače iz defanzivne linije, već isključivo one koje mame uzdahe sa tribina i igraju u napadu:

– Da me neko pogrešno ne shvati, ja zaista izuzetno cenim i Baneta Ivanovića i Kolarova, koji su sjajni igrači, ali i ljudi, ali smatram da bekovi ne mogu da budu lideri. Bez obzira na to što oni danas igraju mnogo više nego ranije. Vođa, po mom mišljenju, mora da bude igrač sredine terena, jer je on taj koji kreira, daje ritam, i gore je i dole na terenu. Uvek u žiži – veruje Šekularac.

Kada se okrene na svoj klub, Crvenu zvezdu, Šekularac svoje stavove jasno pokazuje na praktičnim primerima:

– Ponoviću, ja sam rođen u drugom vremenu, pa se možda današnja generacija neće složiti sa mnom. Iluzorno je govoriti o čoveku koji je bio kapiten Mančester junajteda i naše reprezentacije. Vidić je ljudina i igračina, ali je štoper. Deki Stanković je, dok je još bio u kratkim pantalonama, nagovestio veliki talenat. Kasnije je preko Zvezde i italijanskih velikana postao as. Bio je kapiten reprezentacije i vođa, ali rezultati su izostali, pa se to zaboravilo – istakao je Škularac, prenose Novosti.

Iako reprezentaciji Srbije defakto ne cvetaju ni ruže ni karamfili, Šekularac smatra da u trenutnom rosteru postoje igrači najvišeg kalibra, a da nisu iz reda obrane:

– Uveren sam da bi Nemanja Matić mogao da bude vođa ove generacije. Bez obzira na to što u reprezentaciji ima starijih i iskusnijih od njega, nekako se prirodno nameće da on vodi igru, ali i bude onaj koji će da „rukovodi“. Ono što gledam na televiziji i pratim preko medija, deluje mi nekako pitomo, kulturno, ali vidim i da se ne libi da u komentarima bude oštar i samokritičan. Eto, neka Nemanja bude moj pik lidera budućnosti fudbalske Srbije – podvukla je druga Zvezdina zvezda.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter