3
Domaći fudbal

ISPOD DNA: Igrači Superligaša primorani da kupuju švercovanu robu od sina direktora kluba

Objavljeno: 16.01.15 u 10:43

Kao što je poznato, stanje u srpskom fudbalu je ekstremno teško. Većina klubova duguju novac zaposlednima, igračima i drugim klubovima, a izlaz iz mračnog tunela se gotovo i ne vidi.

Sama situacija u dva najveća kluba dovoljno govori tome u prilog, Zvezda duguje 50+, dok se od Partizana potražuje 10+ miliona evra. Ista slika je i u ostalim Superligaškim timovima, samo su cifre nešto manje.

Predsednik unije fudbalera Nezavisnost, Mirko Poledica, u izjavi za Kurir otkrio je na koje se sve načine korupcija uvukla u pore srpskog fudbala.

– Čast izuzecima, ali većina predsednika i direktora čini sve kako bi klubove doveli u što teži ekonomski položaj. Namerno se zadužuju i dovode klubove do beznadežne situacije, iz koje se mnogi neće izvući. Uskoro će početi da se gase naočigled države, koja ništa ne preduzima da se tome stane na put, a morala bi da zaštiti svoju imovinu u njima – kaže Poledica.

Na svakom ćošku se priča o načinima na koji funkcioneri klubova iznuđuju novac od igrača.

– Šta se sve radi u krugu između funkcionera, trenera, menadžera i igrača! Igrači već teško žive, pa pristaju da budu reketirani kako bi prehranili svoju porodicu. Toga u srpskom fudbalu ima i previše. Za jednog poznatog trenera čak se zna kolika je tarifa da bi se igralo u njegovom timu, ali niko ne pokazuje želju da zaustavi kriminal – kaže Poledica.

On dodaje da su u jednom superligaškom timu igračima dodeljene premije u visini od 300 evra, ali uz obavezu da polovinu novca potroše kupujući švercovanu robu sina direkotora tog kluba:

– U jednom klubu igrači su dobili premije od 300 evra, ali su polovinu morali da potroše kupujući kradenu garderobu od direktorovog sina. Sve se to dogodilo dok je predsednik kluba bio odsutan, ali to svi u srpskom fudbalu znaju i nema reakcije – podvukao je Poledica.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Sad nije tole kriva ? a ? Najlakše je udariti po drzavi a realnost ko jebe kakve veze dzava ima sa fudbalom ? Tole je rekao da je JSL najsigurnija liga ida nema kriminala, a ovo je neka medijska laz pretpostavljam ?
    Ae grobari stititega jos malo pa da ide Srpski fudbal u penziju.

    0
    0
    Odgovori
  2. Neshvatljivo da sve ono što se radi u ili oko kluba iz ljutice bogdana dase piše nešto neodređeno i neistinito. Kako može da se kaže da država nestoji iza tog zamrlog, zaleđenog i prezaduženog društva najvećeg potrošača novca iz PIO fonda i porezkih obaveznika. Mnoge nesreće su zadesile našu napaćenu zemlju ali tu je bio Čovic i još nekolicina da reše problem i rešavali ga sve dok nisu fk CZ gurnuli u još veći ambis nego lije bila a ujedno svoj privatni klub sa mnogo imena i najmanje tri adrese nisu postavili na čvrste noge. Pa zašto se onda nekaže jasno i glasno fkcz. Je za zadnje desetak godina dovela mislim oko 170 fudbalera i osakatila desetak klubova kojima nisu isplatili za njihove prelaske u fkcz. U ovom slučaju je jedino rešenje da vi novinari počnete malo otvoreno i pravu istinu da objavljujete. Još ovo medije u Srbiji je nemoguće naterati da pišu istinu o tim crvenim klubovima bolje se izgleda isplati poštene blatiti , a nepoštene hvaliti nego li obrnuto…

    0
    0
    Odgovori
  3. Najveća nesreća srpskog fudbala je FK CZ, kojoj je dozvoljeno stravično loše poslovanje i nezamislivi dugovi za naše uslove. Svojim postupcima i ponašanjem direktno je povvukla u provaliju gotovo sve klubove JSL uzimajući im igrače za koje nisu plaćali dogovorena obeštećenja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter