2
Domaći fudbal

DARKO PANČEV: Zapadno-evropski lobi mi je oduzeo Zlatnu loptu!

Objavljeno: 16.01.15 u 19:15

U intervjuu za makedonski Sport Darko Pančev je istakao da mu je Zlatnu loptu 1991. godine „oteo“ zapadno-evropski lobi.

Te godine Crvena zvezda je postala šampion Evrope, a Darko Pančev je sa 34 gola u sezoni bio najbolji strelac. Ipak, tada je za najboljeg igrača izabran Žan-Pjer Papen.

– Te 1991. bili smo prvaci Evrope i sveta, godinu dana ranije Jugoslavija je bila peta na Mundjalu u Italiji, ali nismo mogli protiv Papena. Nije osvojio ništa, ali zapadno-evropski lobi na čelu sa Francuskom i Frans fudbalom su napravili skandalozan izbor i lopta je otišla u njegove ruke – počeo je priču Pančev.

Fantastični napadač nema dilemu kome je trebalo da pripadne laskavo priznanje.

– Ako nisam već ja bio kao najbolji strelac Evrope, onda je to morao da bude Dejan Savićević. Ipak, Evropa i mediji ne vole igrače sa istoka i to je imalo uticaja na krajnju odluku. Takođe, mislim da nije normalno da samo dva igrača iz Istočne Evrope od 1991. godine budu nagrađeni Zlatnom lotpom (Andrej Ševčenko i Hristo Stoičkov, prim. aut) – zaključio je popularni Kobra.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter