7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAŠA ILIĆ ZA HOTSPORT: Da mogu da vratim vreme …

Objavljeno: 04.01.15 u 11:45

Bez ikakve dileme, na spomen imena FK Partizan veliki deo srpske sportske javnosti imaće prvu asocijaciju – Saša Ilić.

Razloge za tako nešto ne treba tražiti duboko ispod površine. Ilić je, u teškim vremenima u kojima igrači, pokušavajući da obezbede svetlu budućnost svojim porodicama, uglavnom hrle u inostranstvo, postao igrač sa drugim najvećim brojem nastupa u istoriji crno-belog tima.

Brojka za ponos, bespredmetno.

U novogodišnjem razgovoru za HOTSPORT, Ilić se osvrnuo na aktuelnu polusezonu, na bogatu karijeru i delom na privatan život…

Kada pogledaš iza sebe, kako ti deluje jesen Jelen Superligi?

– Nemamo nikakvih razloga da budemo nezadovoljni. Završili smo kao prvi, pobedili smo u derbiju i verujemo da ćemo u istom ritmu nastaviti i dalje.

Da li je bilo razloga za kajanje?

– Neke stvari smo, sasvim sigurno, mogli bolje. Eliminisani smo od Ludogoreca iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Sigurno je da bi i mojim mladjim saigračima i navijačima mnogo značilo učešće u elitnom takmičenju.

Tokom svoje karijere imao si pregršt lepih trenutaka, koji bi vanfudbalski detalj mogao da izdvojiš kao najznačajniji u tvom životu?

– Bez sumnje to je rodjenje moje dece. Smatram da smo mi, ipak, pre svega ljudi, a potom profesionalci, bez obzira kojom se delatnošću bavili. Imao sam tu sreću da postanem profesionalni igrač i ostvarim snove, ali još veću sreću na privatnom planu da napravim porodicu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lična karta

Ime i prezime: Saša Ilić

Datum rođenja: 30. decembar 1977. godine

Klub: Partizan

Reprezentacija: 37 nastupa (4 gola)

Broj nastupa za Partizan: 706

Broj golova za Partizan: 230

Visina: 178 cm

Težina: 70 kg

Kao igrač nalaziš se u poznim godinama, da li razmišljaš o životu posle fudbala?

– Naravno da razmišljam. Svestan sam da vreme moj nije moj saveznik. Znam da ću više pre nego kasnije morati da završim karijeru. Voleo bih da ostanem u fudbalu, eventualno da postem trener. Medjutim, do tada još ima vremena. Imam ugovor s Partizanom do kraja sezone, a za posle ćemo videti.

Da li svoju budućnost vidiš uz crno-bele?

– Naravno. Partizan je moja druga kuća, njemu dugujem mnogo. Ukoliko ikada na bilo koji način budem mogao da pomognem Partizanu, uvek ću biti tu. Bez obzira da li je reč o nekoj savetodavnoj ulozi ili nekoj zvaničnoj funkciji.

Šta bi mogao da izdvojiš kao najlepši detalj iz onog perioda karijere kada si igrao za Partizan?

– Uh, jako teško pitanje… Bilo je tu mnogo lepih trenutaka… Mnogo i onih teških, razume se. Svakako, pamtim debi, bio sam klinac, jako emotivno sam to doživeo. Pamtim i derbije, pobede pogotovo. Lepo je bilo i ući u Ligu šampiona, sve su to neki momenti koje ću pamtiti dok sam živ i vrlo je nezahvalno izvući neki najlepši.
 

Kako bi posavetovao sve one dečake kojima si uzor i koji bi voleli da postanu profesionalni igrači?

– Posavetovao bih ih da najpre shvate da fudbal nije jedina i najvažnija stvar na svetu. Fudbal je samo igra. A, kao i svaka druga igra, najbolja je kada si opušten i u njoj uživaš. Ljudi bi generalno trebali da budu opušteniji i ono što jesu, jer samo tada mogu da budu najbolji.

Doživeo si da ti navijači u nekoliko zemalja skandiraju ime. Kakav je to osećaj?

– Lakše bi mi bilo da objasnim kako je na Mesecu, iako tamo nisam bio… Šalu na stranu, to je osećaj koji se ne da rečima opisati. To su neke stvari zbog kojih je divno kgrati fudbal i biti igrač.

A koje su one druge?
– Pa sve suprotno od toga. Kada vam zvižde i kada izgubiš od onih rivala da te je sramota da se pojaviš u društvu u kraju…

Legenda si Partizana, postao si i igrač sa drugim najvećim brojem nastupa?

– Sve te brojke su lepe, ali nikad nisam želeo da obraćam posebnu pažnju na takve stvari. Mislim, nema ni logike da sad ja tu nešto puno pričam o tome…

Da možeš da vratiš vreme, da li bi nešto uradio drugačije u karijeri?

– Uh, stvarno ne znam šta da kažem… Dao bih gol Realu onda 2004. Ne bih promašio zicer.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Šta je gore: poraz u derbiju ili poraz od Šamroka?

– Evo, da ti to kažem ovako: šta je gore, kad ti auto ostane bez benzina u Engleskoj ili u Kikindi? Loše je loše, nema tu mnogo gradacije.

Neki novogodišnji savet za naše čitaoce?

– Da im Nova godina bude uspešnija nego prethodna i da urade odmah sve ono što su zamislili. Život je često nepredvidiv, druga šansa nekada ne dodje – rekao je Saša Ilić u razgovoru za HOTSPORT.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

7 Komentara

  1. Pa sta da radi kad nije ni mogao da igra u nekom ozbiljnijem klubu i ligi..kao da on ne bi voleo da je imao karijeru kao deki stankovic ,savo milosevic itd.zato je i skupio toliko meceva.za nasu ligu je ok.ali za nesto ozbiljnije on je smesan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter