Promene u fudbalskim savezima Vojvodine i Beograda odnosno na čelu Zajednice Superligaša prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića nisu sklučajne odnosno prema njegovoj tvrdnji orkestrirali su ih pojedini političari.

– Dešavaju se stvari za koje svi znamo. Na sva tri mesta su delegati koji su birali predsednike ovih saveza i Zajednice bili podloženi izuzetnom političkom pritisku. Znamo to mi, ali znaju i ljudi iz UEFA koji su upoznati sa svim detaljima, kazao je Karadžić u izjavi za Novosti.


Prvi čovek srpskog fudbala izneo je konkretan primer.

– Evo vam samo primer u vezi sa prošlonedeljnim izborima u Zajednici Superlige. Dan pred Skupštinu kandidat Milanović je imao pisane potvrde većine klubova. A onda su predstavnike dva kluba, sa pola puta ka Staroj Pazovi, kući vratila dvojica ministara, a trećeg jedan gradonačelnik. Imena političara ćemo izneti u javnost posle 15. januara, ako osetimo da je to potrebno, otkriva Karadžić.

Poznato je da Evropska fudbalska federacija drakonski kažnjava Saveze i države gde politika ima uticaj na dešavanja u sportu pa ukoliko se ispostavi da su pojedinici zlopotrebljavali svoj položaj zarad određene koristi mogli bi da se suočimo sa ozbiljnim sankcijama.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.